23.1 C
Lloret de Mar
La poesia, en un dels vidres de la Casa de la Cultura.

La poesia inunda els aparadors de Lloret de Mar

És una campanya de l'Oficina de Català, que ha triat poemes de diferents autors per celebrar la primavera.

La poesia, en un dels vidres de la Casa de la Cultura.

Darreres Notícies

‘1 metre quadrat de poesia’. Així s’anomena una campanya que ha engegat l’Oficina de Català de Lloret, en què ha escrit poemes en diferents aparadors de la vila.

El començament de la primavera, quan la natura reneix, és un moment inspirador per celebrar la vida i la poesia és un mitjà excel·lent per fer-ho. És per això que s’ha triat aquest moment de l’any per posar en marxa la campanya “1 metre quadrat de poesia”. Cesca Cornellà, directora de l’oficina, explica que “amb petites dosis, en tenim prou per gaudir de la capacitat de la poesia de sintetitzar emocions i pensaments”.

poesia 1 ok

Les poesies triades -de format breu- són d’autors ben variats, consagrats i novells, per tal de fer difusió de la riquesa de la literatura catalana. Són d’Olga Xirinacs, Maria Antònia Massanet, Agustí Bartra, Joan Salvat-Papasseit, Rosa Leveroni, Vinyet Panyella, Pep Ros, Vicent Andrés Estellés, Josep Maria Junoy i Joana Raspall. També hi ha poesies de Miquel Martí i Pol, Pep Mita, Joaquim Ruyra, Antonina Canyelles, Gabriel Janer Manila, Guillem d’Efak, Tanit Amorós, Josep Pedrals, Carme Riera, Anna Gual, Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda, Maria Jesús Bolta, Enric Casasses, Montserrat Abelló i Cèlia Viñas.

La campanya, vigent fins a finals d’abril, ha comptat amb la col·laborarió d’una 20a d’entitats i establiments lloretencs que han ofert un espai als seus aparadors, d’un metre quadrat, per ser ocupat per la poesia. Hi ha botigues, equipaments esportius, culturals o departaments municipals i la mateixa Oficina de Català.

Els llocs són els següents: agència de viatges Radial Tours, Farmàcia Martínez, Pavelló del Pompeu Fabra, Agència de viatges Tastets de Món, Floristeria Vesc, Pavelló Municipal d’Esports, Biblioteca, Llaminadures El Glassé, Pistes d’Atletisme, Calçats Fàbregas, Natura, perruqueria Mercè Riera, Centre Cívic del Rieral, perruqueria 9Art, Decoració Font, Ajuntament, roba interior Alegria, Farmàcia Cànovas, pavelló del Rieral, Teatre i la mateixa Oficina de Català.

spot_img

El + Vist