17.9 C
Lloret de Mar

La Policia Local de Lloret inspecciona els locals que venen disfresses

L'acció, iniciada conjuntament amb l'Agència Catalana de Consum, vetlla perquè es compleixi la normativa de seguretat.

La policia, en un dels controls a les botigues de venda de disfresses.
La policia, en un dels controls a les botigues de venda de disfresses.

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret de Mar ha iniciat un seguit d’inspeccions en establiments de la vila per comprovar que les disfresses que s’hi venen són segures. La campanya, coincidint amb la celebració de Carnaval, es duu a terme amb l‘Agència Catalana de Consum.

servicios profesionales jimenez

Jordi Sais, regidor de Seguretat, explica que aquests dies s’estan fent “controls en locals de venda de joguines, disfresses i similars per tal que compleixin amb la normativa“. Afegeix que aquestes inspeccions, a càrrec del departament de la policia administrativa, s’allargaran més enllà de Carnestoltes i es faran durant tot l’any.

El departament de Consum de la Generalitat ha donat a conèixer unes quantes recomanacions al respecte. D’entrada, destaca que les disfresses infantils es consideren joguines i que cal tenir en compte que siguin adequades a l’edat de l’infant, així com evitar la distinció sexista.

Altres consells:

 • Els infants menors de 7 anys no poden portar cordills a la zona del coll; si tenen més de 7 anys, els cordills no poden ser superiors a 7,5 cm de llargada.
 • Assegureu-vos que les màscares tenen prou orificis de ventilació i que s’adeqüen a l’edat de la persona que l’ha de fer servir.
 • El maquillatge ha d’indicar la caducitat i els components per evitar al·lèrgies (protegiu la pell amb una capa de crema hidratant i maquilleu a sobre). És recomanable no usar aquests productes en menors de 3 anys.
 • Comproveu que els complements (arcs amb fletxes, pistoles, barrets, diademes…) no tenen parts punxegudes ni peces petites que es puguin desprendre i implicar risc d’asfixia.
 • Els barrets han d’ajustar bé, perquè no llisquin sobre els ulls; evitareu accidents si les disfresses no són massa llargues.
 • Compte amb el foc i les fonts de calor: les disfresses, perruques i màscares han d’estar fabricades amb materials no inflamables o de baixa combustibilitat.
 • Tots els productes que compreu han de contenir la marca CE i la identificació del fabricant, importador, o venedor, és a dir, un responsable, per si cal denunciar i/o reclamar.
 • En compres presencials, la botiga no té l’obligació d’acceptar canvis de productes en bon estat, per tant, informeu-vos-en abans. Si la compra és per internet, informeu-vos del dret de desistiment (possibilitat de retornar el producte en 14 dies).
 • Demaneu i conserveu el tiquet de compra o la factura, ja que són la vostra garantia i els necessitareu si heu de reclamar.
 • També podeu optar per fer-vos vosaltres mateixos la disfressa amb materials reciclats.
 • En cas de disconformitat amb el producte, demaneu el full oficial de reclamació a l’empresa o contacteu-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb el servei públic de consum que us correspongui segons el vostre municipi (per a més informació consulteu l’apartat Consultes i reclamacions).
spot_img

El + Vist