13.9 C
Lloret de Mar
La Principal del Llobregat, amb Jordi Rocas, a l'aplec del 2019

La Principal del Llobregat farà el concert d’un Aplec de la sardana atípic

Atesa la situació de pandèmia, només es farà un concert de cobla diumenge a la tarda al Teatre. En l'acte, es retrà homenatge a Jaume Cristau, que presenetarà una sardana dedicada al desaparegut Yasuji Fusano.

La Principal del Llobregat, amb Jordi Rocas, a l'aplec del 2019

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’estrena d’una sardana dedicada a Yasuji Fusano, un homenatge al compositor Jaume Cristau i la commemoració dels 50 anys de Lloret Ciutat Pubilla. Tot això marcarà la 53a edició de l’Aplec de la Sardana, que s’haurà de fer amb un format especial per la situació de pandèmia.

Un dels organitzadors i col·laborador de la ràdio, Jordi Rocas, recorda que Yasuji Fusano va ser un gran amant de les sardanes, tant per ballar-les com per ensenyar a ballar-les, i lamenta que es perd un puntal del món sardanista a Lloret.

“S’ha perdut un bon puntal de les sardanes a Lloret, a la plaça i amb l’ensenyament, perquè en Fusano va ensenyar a ballar a molta gent”

Jordi Rocas

La sardana dedicada a ell, que barreja els elements musicals tradicionals amb elements de la cultura japonesa, l’ha composat Jaume Cristau, a qui precisament es retrà homenatge.

La cobla convidada és la Principal del Llobregat, que també oferirà un repertori variat, amb peces de Joaquim Serra, Ricard Viladesau, Emili Saló, Francesc Cassú, Anna Abad i una sardana conjunta d’Enric Massana i Joan Luís Moraleda.

El concert es farà diumenge a les sis de la tarda i les places estan limitades a 200 per les mesures anti-Covid. Qui vulgui assistir-hi, ha de reservar la invitació al Puntet o a la pàgina web del Teatre.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.