17.4 C
Lloret de Mar

La queixa de Ciutadans fa convocar un ple extraordinari

S'`ha previst la setmana que ve, per permetre que l'alcalde tingui la potestat de no fer la sessió al mes d'agost.

Ple ordinari del passat mes de març.
Ple ordinari del passat mes de març.

Darreres Notícies

La queixa de Ciutadans sobre la no celebració del ple de l’agost fa convocar una sessió extraordinària. S’ha previst la setmana que ve a l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb un únic punt en l’ordre del dia: facultar l’alcalde a no fer el plenari aquest mes, sempre que no afecti el desenvolupament del consistori.

servicios profesionales jimenez

Una facultat prevista al reglament (ROM) però que cal desenvolupar amb un acord del ple. Aquesta sessió, que ha de tenir lloc a les 13h, s’ha previst el proper dimecres, 17 d’agost.

El ple d'aquest dilluns
El ple ordinari del passar 1 d’agost.

Tot plegat ho ha provocat Cs, el principal grup de l’oposició, en què amenaçava de portar el govern local als tribunals si l’alcalde no convocava el ple del mes d’agost.

Finalment sí que es farà una sessió, però no serà ni ordinària ni permetrà aprovar diferents punts com és habitual. Miguel Angel Gonzalez, regidor de Cs, critica que “enlloc de convocar el ple, l’alcalde farà un ple per no fer el ple, en el sentit d’adoptar un acord per no fer el ple, això serà ridícul per part de l’Ajuntament de Lloret”.

Per part de l’equip de govern, Jordi Sais, regidor de Serveis Jurídics, assenyala que la sessió s’ha de convocar per poder facultar l’alcalde amb la potestat de suspendre el plenari d’agost, tal i com recull el reglament. Afegeix, en to irònic, que “sembla que si el ROM és vàlid perquè Cs faci reivindicacions, però no perquè l’activi el govern” i conclou que “el reglament s’ha de respectar”.

Sais afegeix que ja estan acostumats a “les contradiccions i circ mediàtic” de Cs, i recorda que tradicionalment no hi ha hagut un ple ordinari a l’agost a Lloret. El regidor explica que, fins ara, quan han hagut de canviar la data d’un ple, s’ha pactat amb els diferents portaveus.

spot_img

El + Vist