6.8 C
Lloret de Mar
La Taula Local d'Habitatge (Ajuntament de Lloret de Mar)

L’Ajuntament estudia construir pisos de lloguer social en solars públics

Fa uns dies es va reunir la Taula Local d'Habitatge. La PAH critica que l'Ajuntament no és prou contundent, però la regidora assegura que estan fent tot el que està a les seves mans.

La Taula Local d'Habitatge (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’Ajuntament assegura que està treballant de valent per solucionar els problemes d’habitatge dels veïns de Lloret, que s’han vist molt incrementats arran de la crisi del coronavirus. Des de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), però, consideren que tot plegat són només declaracions d’intencions i que la feina que es fa no s’ajusta a la realitat.

Fa pocs dies, es va reunir la Taula Local d’Habitatge per posar sobre la taula tota la feina que s’està fent en aquesta àrea. El portaveu de la PAH a Lloret, Enric Bonmatí, assenyala que el discurs és el de sempre i no va enlloc.

“Continuem amb un discurs de bones intencions, de bons propòsits i amb unes polítiques gens valentes per recuperar habitatge buit, habitatge social per a Lloret”

Enric Bonmatí

Enric Bonmatí, que reivindica un cop més que s’ampliï el parc social d’habitatge, lamenta que l’Ajuntament només treballa per aconseguir omplir els pisos de propietaris particulars, mentre que no lluita per aconseguir els de grans tenidors, com són els bancs o els fons voltors.

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ho nega de manera rotunda, i assenyala que estan fent tot el que està a les seves mans per acabar amb els pisos buits de grans tenidors al municipi. Tot i així, reconeix que és una feina complicada perquè l’Ajuntament té poques competències al respecte.    

“No ens estem fixant només en els pisos de particulars, ni molt menys, ens estem fixant, sobretot, en els pisos de grans tenidors i l’Ajuntament farà tot el que estigui dins de la seva competència”

Jennifer Pérez

Enric Bonmatí ha criticat que la regidora va apel·lar a la sensibilitat dels bancs o grans voltors per cedir pisos. La regidora, però, nega que sigui així. Però sí que afirma que, atesa la limitació de competències, el primer pas és intentar arribar a un acord.

“Estem negociant amb els bancs perquè puguin cedir un habitatge buit a l’Ajuntament o bé que puguin fer un lloguer social quan hi ha una família vivint-hi en situació precària”

Jennifer Pérez

Jennifer Pérez assenyala que quan s’inicien procediments, molts cops els jutjats acaben donant la raó als bancs i, per tant, buscar un acord sempre ha de ser el primer pas. Tot i així, que el Tribunal Constitucional tombés la llei catalana que obligava els grans tenidors a aplicar el lloguer social no ajuda gens.

Pérez ha posat en relleu, sobretot, que s’està treballant per comprar habitatges i també s’està estudiant la possibilitat de construir blocs de pisos de lloguer social en solars de titularitat municipal.

La regidora també ha assenyalat que, arran de la crisi del coronavirus, les ajudes tramitades des de la regidoria han passat de 1.400 en tot el 2020 a 1.200 només el primer semestre del 2021.

Malgrat ser crític amb la feina feta per l’Ajuntament, Enric Bonmatí reconeix que sempre és positiu celebrar taules d’habitatge perquè considera que és un tema molt important per a la ciutadania.

“I tant que és útil una Taula Local d’Habitatge i tant de bo se’n fessin més, perquè entenem des de la PAH que l’habitatge és un tema molt important”

Enric Bonmatí

La Taula d’Habitatge està previst que es torni a reunir a finals d’aquest 2021.

spot_img

El + Vist