7.2 C
Lloret de Mar
La pizzeria Dolce Vita aquest diumenge 9 de maig, en la reobertura de la restauració a les nits

La restauració ja pot tornar a oferir berenars i sopars al local, fins a les onze de la nit

Després de mesos obligats a tancar a primera hora de la tarda -podent servir només menjar per emportar o a domicili-, bars, restaurants i cafeteries ja poden tornar a atendre clientela al local, de moment, fins a les onze de la nit.

La pizzeria Dolce Vita aquest diumenge 9 de maig, en la reobertura de la restauració a les nits

Darreres Notícies

Ja podem tornar a berenar en un bar o sopar en un restaurant. Després de mesos obligats a tancar a primera hora de la tarda -podent servir només menjar per emportar o a domicili-, bars, restaurants i cafeteries ja poden tornar a atendre clientela al local, de moment, fins a les onze de la nit.

La mitjanit de dissabte a diumenge es van aixecar l’estat d’alarma i, conseqüentment, el toc de queda, de manera que torna a haver-hi llibertat de moviments nocturns arreu del territori català. I, coincidint amb això, el Procicat ha ampliat l’horari dels locals de restauració, que poden obrir de manera ininterrompuda fins a les onze de la nit.

El president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries de Lloret, Nino Gómez, en fa una valoració positiva, tot i que el sector considera que la mesura s’hauria d’haver aplicat abans i l’horari hauria de ser una mica més ampli.

“El tema dels sopars arriba tard, però ha arribat i és un petit pas per la normalització final”

Nino Gómez

Ara mateix, els locals de restauració poden obrir de sis a dos quarts de vuit del matí per oferir menjar per emportar o per recollir i de dos quarts de vuit del matí a onze de la nit de manera ininterrompuda. El servei de recollida o de repartiment a domicili també acaba a les onze.

La Tapeta, aquest diumenge a la nit, en el dia de la reobertura de la restauració a les nits
La Tapeta, aquest diumenge a la nit, en el dia de la reobertura de la restauració a les nits

L’aforament es manté al 100% a l’exterior i al 30%, a l’interior. A més, les taules han d’estar a dos metres de separació, tant a dins com a fora, i no es pot fumar a les terrasses si no hi ha una distància de dos metres entre persones, encara que siguin de la mateixa taula.

Tot i l’esgotament i la indignació acumulada, el sector té il·lusió, especialment de cara a la temporada d’estiu.

“Aquest cap de setmana que hem tingut sol ha estat un cap de setmana excel·lent i creiem que serà una temporada bona; ara comença la il·lusió”

Nino Gómez

Per tant, a partir d’ara bars, restaurants i cafeteries ja poden tornar a oferir berenars i sopars al local.

spot_img

El + Vist