16 C
Lloret de Mar

La situació de l’ensenyament i els mestres catalans després de la Guerra Civil, al Club Marina Casinet

La xerrada es farà avui, a les 20 hores, a la seu del Casinet i el ponent serà el professor Salomó Marquès.

Salomó Marquès
Salomó Marquès

Darreres Notícies

La situació de l’ensenyament i dels mestres catalans després de la Guerra Civil espanyola. Aquesta és la temàtica principal de la conferència que ha programat el Club Marina Casinet. Anirà a càrrec del professor Salomó Marquès, autor de diversos llibres.

servicios profesionales jimenez

El president del Casinet, Joan Domènech, ha explicat que troben molt interessant aquesta xerrada i ha explicat que Salomó Marquès explicarà les situacions que es van trobar els professors d’aquella època, que van ser perseguits per fer servir el català i que, fins i tot, van haver d’exiliar-se.

Salomó Marquès i Sureda va néixer a l’Escala el 1942. Va estudiar als maristes de Girona i l’any 1966 va ser ordenat sacerdot. Més tard, va ser president de Justícia i Pau i va estudiar a la Universitat de Girona, on es va llicenciar en Pedagogia. Va ser en aquell moment en què va començar a fer una recerca sobre els mestres i l’escola de la Segona República Espanyola i el franquisme.

Cal destacar que ha publicat diferents llibres sobre aquesta temàtica i també sobre escoltisme, un moviment al qual va estar lligat en la seva etapa de sacerdot. A més, l’autor va rebre el Premi Mestres 68 l’any 2006.

La conferència, a càrrec de Salomó Marquès i Sureda, l’organitza avui divendres el Club Marina Casinet. Serà a les vuit del vespre, al local social de l’entitat.

spot_img

El + Vist