14.9 C
Lloret de Mar

La UGT denuncia l’explotació laboral a diversos municipis de la Costa Brava

El sindicat considera que Lloret de Mar és un "punt negre" des de fa molts anys.

Logo de la UGT
Logo de la UGT

Darreres Notícies

La UGT ha denunciat que en certs municipis de la Costa Brava s’ha “normalitzat” l’explotació laboral a l’hostaleria. El sindicat assegura que moltes persones han de treballar sis o set dies a la setmana i sense dret a descansar les hores que pertoquen.

servicios profesionales jimenez

El secretari de política sindical del sector serveis a les comarques de Girona de la UGT, Maxi Rica, ha revelat que moltes empreses obliguen a fer hores extra als treballadors que no queden reflectides tal i com marca la llei i, per tant, no es paguen. A més, assenyala que un dels principals perjudicats és el col·lectiu jove que comença a treballar i que tenen condicions “indignes” pròpies dels becaris i amb un sou ridícul.

Malgrat que des de la UGT asseguren que es tracta d’una pràctica que s’estén arreu del litoral gironí, Rica, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, reconeix que Lloret de Mar és un “punt negre” des de fa molts anys. Afegeix que “hi ha una diferència de renda brutal”. El secretari sindical explica que Lloret de Mar és un focus molt important, en bona part per la diferència d’habitants que té entre la temporada alta i la baixa.

spot_img

El + Vist