1.8 C
Lloret de Mar
Els Jardins de Santa Clotilde (Lloret Turisme)

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.

Els Jardins de Santa Clotilde (Lloret Turisme)

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha participat, aquest dijous, en l’assemblea de la Xarxa Europea de Jardins Històrics. Es tracta d’una xarxa presidida per Lloret, i creada i impulsada per la secció de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, a través dels Jardins de Santa Clotilde.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assegura que la trobada, que es va haver de fer de manera telemàtica, va anar molt bé i va ser “molt fluïda i participativa”. Un dels punts més destacats va ser la presentació d’alguns projectes de futur.

“S’ha decidit que la nova assemblea ordinària es farà a Hannover, a Alemanya, i s’han presentat diferents col·laboracions entre jardins”

Xavi Flores

A més, també s’han aprovat les noves adhesions a la Xarxa, que no paren d’incrementar-se. “Estem molt satisfets perquè està sent un efecte domino i s’està despertant molt d’interès per afegir-se a la xarxa”, ha dit Flores, que ha explicat que hi ha nous jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, hi ha interès des de diferents punts de l’Estat espanyol i també d’Eslovènia i Finlàndia.

“La Xarxa va creixent i això ens ha de posicionar en l’àmbit europeu com una ruta cultural de referència”

Xavi Flores

Recordem que fa uns mesos la Xarxa Europea de Jardins Històrics va obtenir el segell de ruta cultural del Consell d’Europa.

Els Jardins de Santa Clotilde (Lloret Turisme)
Els Jardins de Santa Clotilde (Lloret Turisme)

A través de la xarxa, dilluns es va celebrar el Dia Europeu dels Jardins Històrics, amb jornada de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde, que, malgrat el mal temps, van rebre una seixantena de visites. A més, una desena de persones van fer la visita guiada de la tarda.

spot_img

El + Vist