9.9 C
Lloret de Mar

La xarxa europea de Jardins Històrics vol la menció com a Ruta Cultural del Consell d’Europa

L'associació, que aquests dies celebra l'assemblea general a Portugal, ha lliurat la candidatura a l'Institut Europeu de Rutes Culturals.

El regidor i l'alcalde preparant la candidatura
El regidor i l'alcalde preparant la candidatura

Darreres Notícies

La xarxa europea de Jardins Històrics ha lliurat la candidatura per obtenir la menció com a Ruta Cultural del Consell d’Europa a l’Institut Europeu de Rutes Culturals.

servicios profesionales jimenez

Actualment la integren 28 jardins, entre ells els de Santa Clotilde i alguns dels jardins històrics més destacats d’Europa, els quals sumen més de 12 milions i mig de visitants a l’any, tal com remarca el regidor de Patrimoni Cultural de Lloret, Xavi Flores.

Lloret de Mar encapçala aquest projecte, i és present des d’avui dijous a Portugal on comença una nova assemblea general. La trobada s’allarga fins el cap de setmana, en la qual s’hi sumaran tres jardins més, d’Alemanya, Portugal i Geòrgia. A més, s’està treballant per incorporar jardins d’altres països, com França.

La xarxa europea de Jardins Històrics és una associació impulsada per l’Ajuntament de Lloret, l’Ajuntament d’Aranjuez i la Universitat de Barcelona i la intenció és seguir creixent. L’objectiu és construir una xarxa estable que aglutini el major nombre de jardins històrics i que permeti obtenir la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa.

La finalitat, en aquest cas, és crear un itinerari que fomenti el coneixement dels jardins històrics des del vessant patrimonial i cultural, turístic, d’educació i de sensibilització per la seva preservació.

spot_img

El + Vist