10.1 C
Lloret de Mar

L’ACCC recull signatures per reclamar recursos per a la investigació del càncer

L'entitat ha muntat una parada al hall de l'Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes. Demana a l'Estat que estableixi una estratègia d'investigació en càncer.

La recollida de firmes d'avui
La recollida de firmes d'avui

Darreres Notícies

Avui, l’Hospital Comarcal de La Selva, a Blanes, acull una recollida de firmes impulsada per l’Associació Catalunya contra el Càncer (ACCC). L’objectiu és demanar al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que estableixi una estratègia nacional d’investigació en càncer.

Al llarg del dia, a l’entrada del centre hospitalari hi ha instal·lat un mòdul informatiu que servirà perquè els treballadors i voluntaris de l’associació puguin donar a conèixer la importància de la investigació del càncer. La voluntat és que a través d’aquesta acció es pugui duplicar el pressupost i la retenció del talent investigador que es registra al país, tal com ha apuntat Rosa Tarré, coordinadora de la Unitat de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

Vista de la campanya de recollida de firmes (NRLL)

A través d’aquesta acció, també volen alertar la ciutadania que sense la investigació, l’any 2030 al món moriria cada dos segons una persona a causa del càncer.

L’Associació Catalunya contra el Càncer fins al moment ha registrat, a la demarcació de Girona, més de 2.000 signants presencials i es marca l’objectiu d’arribar a les 8.000 firmes en aquest territori. Pel que fa al total de l’Estat espanyol, la intenció és arribar a les 500.000.

Des de l’associació remarquen que la investigació és important per prevenir i detectar el càncer de manera precoç. Asseguren que cal controlar la malaltia per aconseguir que el càncer es pugui curar o transformar-se en una malaltia crònica amb un elevat índex de supervivència.

spot_img

El + Vist