24.8 C
Lloret de Mar
Plaques de fibrociment trobades

L’ADF denuncia abocaments incontrolats a l’antiga carretera d’accés a Lloret Blau

Són plaques de fibrociment i és molt car recollir-les, ja que ho ha de fer una empresa especialitzada perquè contenen amiant, un material molt tòxic.

Plaques de fibrociment trobades

Darreres Notícies

L’Associació de Defensa Forestal (ADF) de la Selva Marítima denuncia dos abocaments incontrolats a l’antiga carretera d’accés a la urbanització Lloret Blau. Es tracta de diferents plaques de fibrociment, les anomenades uralites, que han estat abandonades al bosc.

El coordinador comarcal de l’entitat, Enric Martínez, explica que recollir aquestes plaques és molt car, ja que ho ha de fer una empresa especialitzada perquè contenen amiant, un material molt tòxic. De fet, l’ús de l’amiant està prohibit des de principis de segle a Europa.

ADF i Protecció Civil fent el servei de vigilància forestal (ADF)

L’agrupació les va trobar aquest dilluns, en el servei de vigilància forestal, de manera conjunta amb Protecció Civil, i ho ha fet públic a través de les xarxes socials. L’ADF ja ho ha posat en coneixement del departament de Medi Ambient de Lloret de Mar perquè les reculli i perquè s’apliquin sancions si es detecta qui és el responsable.

Des de l’Associació de Defensa Forestal de La Selva Marítima critiquen aquesta acció perquè consideren que posa en risc l’entorn de Lloret. Enric Martínez qualifica l’acció d’incívica, tot i que lamenta que ara mateix a la deixalleria de la vila no s’hi pot llançar amiant.

Runa abocada al mateix lloc (ADF)

Segons Martínez, en aquesta zona és habitual que s’hi llancin els productes sobrants de petites obres fetes a les urbanitzacions. Sense anar més lluny, a banda de les plaques de fibrociment, aquest dilluns també hi van trobar molta runa i altres materials.

spot_img

El + Vist