8.3 C
Lloret de Mar

L’advocat de l’acusat de matar un turista italià d’una coça al cap nega l’assassinat

Per la seva banda, l'acusació particular, en nom de la família de la víctima, vol que la pena sigui més alta.

Rassoul Bissoultanov (EFE)
Rassoul Bissoultanov (EFE)

Darreres Notícies

L’advocat de l’acusat de matar un turista italià d’una coça al cap a la discoteca St. Trop de Lloret nega l’assassinat. Recordem que Rassoul Bissoultanov està condemnat a 15 anys de presó per aquells fets de l’estiu del 2017 i l’acusació particular, en nom de la família de la víctima, vol que la pena sigui més alta.

servicios profesionales jimenez

Aquest dimarts ha tingut lloc al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la vista pels recursos d’apel·lació interposats contra la sentència de l’Audiència de Girona.

L’Audiència de Girona, seguint el veredicte del jurat popular, va condemnar Bissoultanov a 15 anys de presó perquè va considerar provat que l’home havia propinat una coça a traïció al cap del turista italià quan el jove estava al terra de la discoteca i no es podia defensar.

A la vista d’aquest dimarts al TSJC, l’advocat de la defensa, Carles Monguilod, ha negat l’assassinat i ha considerat que el veredicte del jurat popular a l’hora de valorar les proves va ser “aliè al sentit comú” i “il·lògic”. La defensa sosté que el condemnat va clavar la puntada de peu en el marc d’una baralla entre dos grups de joves, que va ser un cop “instintiu i automàtic” i que el processat no tenia intenció de matar la víctima.

Entre els arguments que Monguilod considera que el jurat popular no va tenir en compte hi ha que, just després de l’agressió i quan el personal de seguretat va fer fora del local el processat, es va quedar a fora “entre 10 i 20 minuts” demanant que el deixessin tornar a entrar a la discoteca. L’advocat considera que, si el condemnat pensés que havia matat algú, no hauria volgut tornar a dins.

 “No voldria tornar a dins si pensés que podia matar algú”

Carles Monguilod

L’advocat també ha remarcat que la mateixa sentència de l’Audiència de Girona va argumentar que la mort de la víctima va ser el resultat d’un sol cop al cap i no d’una pallissa i, per això, demana que es revoqui la primera sentència i que condemnin Bissoultanov per un delicte de lesions en concurs ideal amb un homicidi imprudent.

La família de la víctima, personada com a acusació particular de la mà del lletrat Francesc Co, s’oposa al recurs de la defensa. I no només això, també sol·licita al TSJC que imposi una condemna més alta al processat.

L’advocat ha qualificat com a “arbitrària” la decisió del president del tribunal, Adolfo García Morales, d’imposar la pena mínima per assassinat. Co sosté que la sentència argumenta que l’agressió es va produir en el marc d’una baralla però que aquesta no és la tesi declarada provada pel jurat popular al veredicte.

“No parlen de baralla, hi ha una agressió d’una persona cap a una altra i això és el que s’ha de valorar a l’hora d’individualitzar la pena”

Francesc Co

En aquest punt, el lletrat ha carregat contra l’exposició del magistrat a la sentència indicant que no era descartable “amb rotunditat” la tesi de la defensa.

“El veredicte és claríssim, no va tenir cap possibilitat de defensa i l’acusat tenia ànim de matar”

Francesc Co

Per tot plegat, l’acusació particular demana que s’imposi la pena degudament.

La fiscalia, per contra, ha demanat que es confirmi la sentència. I les altres dues acusacions populars, en nom de l’Ajuntament de Lloret i de la Fecasarm i Spain Nightlife, també s’oposen a la petició de la defensa.

Ara, el TSJC haurà de resoldre els recursos.

Per cert, la vista pels recursos s’ha fet amb l’acusat evadit de la justícia. El 13 de juliol no va comparèixer a la vista fixada a l’Audiència de Girona per resoldre si havia de tornar a entrar a presó fins que la sentència sigui ferma. Bissoultanov estava en llibertat perquè havia complert el temps màxim en presó preventiva.

spot_img

El + Vist