18 C
Lloret de Mar

L’Agència de Residus de Catalunya confia que Lloret de Mar “formarà part del consens” per a la gestió dels residus

L'ARC vol executar el pla del tancament definitiu de l'abocador de Solius a principis del 2024.

Isaac Peraire amb Teresa Jordà.
Isaac Peraire amb Teresa Jordà.

Darreres Notícies

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) lamenta la negativa de Lloret de Mar a acollir una part dels residus que es portaven a Solius, tot i que Isaac Peraire confía en què l’Ajuntament lloretenc formarà part “del consens de país per a la solució definitiva” sobre com distribuir els residus que fins ara anaven a l’abocador.

servicios profesionales jimenez

Són declaracions recollides aquest dijous, en una visita a Solius, recollides per l’Agència Catalana de Notícies. L’ARC ha anunciat que està redactant el pla executiu del tancament definitiu de l’abocador del Baix Empordà i vol començar les primeres actuacions a principis de l’any vinent. El director ha avançat que preveuen destinar 3 milions d’euros a aquest pla executiu.

El passat 13 de febrer es va tancar l’abocador de Solius i des d’aquell dia els residus que s’hi abocaven es traslladen a la planta de Vacarisses. Els camions dels quinze municipis del Gironès i el Baix Empordà que tiraven les escombraries en aquell abocador hi segueixen portant els camions carregats de deixalles. Una vegada aquí, però, un camió se les emporta a Vacarisses.

En un principi s’havien de distribuir entre el Vallès i l’abocador de Lloret de Mar. El municipi però es va negar a acceptar aquestes escombraries. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha recordat que aquest va ser un “imprevist” dins de la “solució temporal” que suposava aquesta distribució de deixalles. Un “imprevist” que podria implicar un cost més elevat, ja que hi ha camions que han d’anar més lluny. Aquest sobrecost l’haurà d’assumir el Consorci de Solius. “Teníem unes previsions que ara s’han desquadrat”, ha lamentat el director de l’ARC.

Ara, però, ja s’està treballant en la “solució definitiva” i Peraire confia en què Lloret de Mar “formi part del consens” que hi haurà per a la gestió de residus.

spot_img

El + Vist