24.7 C
Lloret de Mar
Els guardonats als Premis Climent Guitart 2023 (Fundació Climent Guitart)

Laia Navarro, Vinyes d’Olivardots i les fundacions Ared i Victòria de los Ángeles, Premis Guitart 2023

La 9a edició dels Premis Climent Guitart s'han entregat aquest dijous al vespre, en una gala en què també s'ha entregat el premi Els 3 Pioners al Gremi d'Hostaleria de Lloret, amb accèssit a la família Portavella Fontanals.

Els guardonats als Premis Climent Guitart 2023 (Fundació Climent Guitart)

Darreres Notícies

Laia Navarro ha guanyat el Premi Guitart a la Formació. És l’estudiant que ha obtingut millor nota del cicle formatiu de Gastronomia i Cuina de l’institut Coll i Rodés aquest curs.

Laia Navarro ha rebut el reconeixement aquest dijous al vespre, a la novena gala dels guardons. El premi consisteix en una beca al CETT, que és el Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona.

Els Premis Climent Guitart també han guardonat el celler Vinyes d’Olivardots amb el Premi a l’Emprenedoria a la Costa Brava – Pirineu de Girona. El jurat ha reconegut el celler de Capmany, a l’Alt Empordà, pel seu projecte familiar, fruit de la passió pel vi, i per posar en valor l’emprenedoria femenina. El guardó l’han recollit, precisament, Carme Casacuberta i Carlota Pena, mare i filla, propietàries, enòlogues i viticultores del celler.

El Premi a la Solidaritat l’ha rebut la Fundació Ared. Una entitat que dona resposta a les demandes de dones privades de llibertat, dones víctimes de violència de gènere, persones majors de 45 anys en situació de desocupació o joves en risc d’exclusió social. La presidenta de la Fundació Ared és Judit Mascó, que ha estat a la gala i ha recollit el guardó.

I una altra fundació ha estat guardonada, en aquest cas amb el Premi a la Música. El jurat ha escollit la Fundació Victòria de los Ángeles per conservar i difondre el llegat de la soprano, que aquest any hauria complert 100 anys. L’entitat treballa per mantenir viu el seu testimoni vital i artístic i per formar futures generacions de músics.

La família Portavella Fontanals va rebre un accèssit del premi Els 3 Pioners (Fundació Climent Guitart)
La família Portavella Fontanals va rebre un accèssit del premi Els 3 Pioners (Fundació Climent Guitart)

I encara s’ha entregat un altre guardó: el premi Els 3 Pioners, en reconeixement a Climent Guitart, Jordi Comas i Gaspar Espuña. El guardó ha anat a parar al Gremi d’hostaleria de Lloret de Mar, un dels més antics de Catalunya. Fundat el 1976, va ser impulsor del naixement de l’aeroport de Girona i la formació de professionals. A més a més, el jurat ha entregat un accèssit d’aquest premi a la família Portavella Fontanals, propietaris de la cadena Rosamar Hotels.

spot_img

El + Vist