26.1 C
Lloret de Mar
Un dels nous habitatges socials (Ajuntament de Lloret de Mar)

L’Ajuntament ampliarà el parc d’habitatge social amb 6 pisos

De moment, n'ha comprat dos que adequarà els propers mesos, mentre que aquest primer trimestre del 2022 n'adquirirà quatre més.

Un dels nous habitatges socials (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’Ajuntament segueix ampliant el parc d’habitatge social del municipi. El 2021 va comprar dos pisos nous i aquest primer trimestre del 2022 preveu adquirir-ne quatre més.

Ara mateix, n’hi ha operatius deu que són de titularitat municipal i tres, cedits per l’Agència d’Habitatge de Catalunya, a canvi que l’Ajuntament pagui un lloguer. En els propers mesos s’adequaran els dos que s’han comprat i al llarg del 2022 s’espera que siguin operatiu els quatre que es compraran aviat. A més a més, des de l’Ajuntament segueixen fent gestions per intentar adquirir-ne més.

I és que, segona la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, la demanda cada cop creix més, sobretot com a conseqüència de la pandèmia, i el parc d’habitatge social actual serà insuficient.

“És una xifra que, evidentment, es queda curta amb la situació que hi ha al municipi, ja que està previst que aquest 2022 comenci a haver-hi més desnonaments”

Jennifer Pérez

Les noves adquisicions són possibles, en part, gràcies a les aportacions dels Pressupostos Participats dels anys 2019 i 2020, que el Consell Veïnal va decidir cedir al consistori perquè minimitzés l’impacte de la covid.

Aquests habitatges són per poder oferir un lloc on viure temporalment a les persones que es queden sense llar.

“La idea és que es puguin destinar a aquelles persones que estan en una situació de desnonament i han demanat un habitatge a la Generalitat, que tarda dos o tres mesos en resoldre”

Jennifer Pérez

El 2021, es van atendre un total de 295 llars afectades per un desnonament amb procés judicial, el doble que l’any anterior, que se’n van atendre 148. Les 295 llars afectades estan composades per un total de 691 persones.

A banda dels habitatges de titularitat municipal, l’Ajuntament compta amb una borsa de lloguer social amb 105 pisos, que gestiona la Fundació Ser.gi, i 14 habitatges que gestiona la Generalitat a través del programa Reallotgem.  

spot_img

El + Vist