14.7 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament aprova la modificació de crèdit per apujar un 2,25% el sou dels empleats municipals

El govern municipal ja tenia 230.000 euros en un fons de contingència esperant que s'aprovés el Reial Decret. A més, la modificació destina 12.000 euros a l'ADF.

El regidor d'Hisenda, ahir a la tarda
El regidor d'Hisenda, ahir a la tarda

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha aprovat una modificació de crèdit d’un total de 242.000 euros. Uns diners que es destinen a dues coses: d’una banda, a l‘increment del salari dels treballadors municipals i, de l’altra, a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

servicios profesionales jimenez

Pel que fa al sou dels empleats públics, a l’hora d’aprovar el pressupost del 2019, el consistori va posar en un fons de contingència 230.000 euros, perquè el Govern central ja havia anunciat l’increment salarial, però encara no havia aprovat el Reial Decret. 

Tal com va explicar en el ple d’ahir el regidor d’Hisenda, Albert Robert, el decret espanyol preveu l’increment d’un 2,25% del salari, mentre que queda pendent apujar-lo un 0’50% sempre i quan l’Estat i l’Ajuntament tanquin l’any en positiu. El regidor va matisar que tant l’increment salarial com l’aportació a l’ADF no van poder incloure’s a l’aprovació del pressupost d’aquest 2019.

El nou vehicle de l’ADF (ADF)

Pel que fa a l’aportació a l’ADF, arriba arran d’un dels acords entre l’equip de govern i el regidor no adscrit, Enric Martinez, per aprovar el pressupost. Són 12.000 euros que es destinen a adequar un vehicle com a camió d’extinció d’incendis. Enric Martínez, a banda de regidor, és coordinador comarcal i cap operatiu de l’ADF de Lloret.

La modificació de crèdit es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, excepte el MILLOR i C’s, que es van abstenir.

Altres punts aprovats en el ple

El ple també ha aprovat, per unanimitat, el Pla de Millora Urbana d’ordenació volumètrica de l’hotel La Palmera. Això permetrà a l’establiment ampliar les habitacions de la primera a la quarta planta, reduint-ne el nombre total de 123 a 117. El punt ha servit per posar de manifest les obres que estan fent diversos hotelers de la vila per millorar les seves instal·lacions.

D’altra banda, s’atorga la compatibilitat a dos treballadors de l’Ajuntament perquè puguin fer tasques laborals fora del Consistori. Així doncs, Pere Figuereda, cap del Servei d’Obra Privada i Disciplina Urbanística, podrà exercir de docent a la Universitat de Girona; mentre que Joan Salvador podrà compaginar el seu càrrec com a arquitecte superior en règim d’interinatge adscrit a la secció d’Obra Privada i Disciplina Urbanística amb l’activitat privada puntual d’arquitecte fora de Lloret.

També en l’àmbit de recursos humans, 8 policies locals de Lloret de més de 59 anys han decidit jubilar-se de manera voluntària acollint-se al Reial Decret del Govern espanyol que va entrar en vigor al gener i que permet als agents municipals rebaixar l’edat de jubilació cobrant el 100% de la retribució. Aquests empleats de l’Ajuntament plegaran al llarg d’aquest 2019, anys en què el Consistori oferirà un total de 9 places per a la plantilla de la policia local.

spot_img

El + Vist