11.8 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament aprova un pressupost de 81M€, el més elevat de la història

L’equip de govern ha remarcat que l’increment global no implica més càrrega fiscal per als ciutadans, és a dir, no s’incrementen les taxes ni impostos municipals.

Els plens extraordinaris d'aquest dilluns s'han fet en format híbrid
Els plens extraordinaris d'aquest dilluns s'han fet en format híbrid

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha aprovat el pressupost més elevat de la història del municipi. Els comptes del 2022 superen els 81 milions d’euros, un 10% més que el 2021. D’aquests, 8 milions es destinaran a inversions.

servicios profesionales jimenez

L’equip de govern ha remarcat que l’increment global no implica més càrrega fiscal per als ciutadans, és a dir, no s’incrementen les taxes ni impostos municipals, sinó que s’han buscat diferents fórmules, com ara la creació de noves taxes, o s’han incrementat les transferències per part de l’Estat i la Generalitat.

En aquest sentit, l’alcalde, Jaume Dulsat, s’ha mostrat orgullós del pressupost i ha assegurat que compleix amb les necessitats reals del municipi.

“Aquest govern ha fet els deures i ha buscat la manera que, sense que els ciutadans hagin de gastar més diners amb els impostos habituals, poguem arribar al màxim de recursos possibles”

Jaume Dulsat

En aquest sentit, Dulsat ha apuntat que la proposta del Govern té dos objectius fonamentals: seguir sent assistencialistes, ja que la situació de pandèmia ha afectat molt a bona part de la població i “cal que ningú quedi enrere”; i que l’Ajuntament sigui el motor de la recuperació econòmica i social del municipi.

Com es repartiran cada 50 euros que paguin els veïns en taxes i impostos?
Com es repartiran cada 50 euros que paguin els veïns en taxes i impostos?

El Govern també ha deixat clar que són uns pressupostos oberts a canvis i, per tant, segurament s’hauran de fer modificacions de crèdit al llarg de l’any, davant de la incertesa que provoca la situació de pandèmia.

Pel que fa a les inversions, el més destacat serà la millora de la via pública, amb arranjaments de carrers, manteniment de mobiliari urbà i increment de les partides d’enllumenat públic i de parcs i jardins. A més, també s’arranjarà el passeig de Fenals. Cal tenir en compte que tres milions d’euros d’inversions es destinen a la planta de triatge, 300.000 euros al Pla Operatiu de Reconversió Turística i 300.000 més, als Pressupostos Participats.

De l’oposició, només Força Lloret hi ha donat suport perquè, tot i que no és el seu pressupost, la portaveu, Lluïsa Baltrons ha apuntat que és el que millor s’ajusta a les seves prioritats. La resta de grups hi han votat en contra. En el BDBH d’aquest dimarts coneixerem el punt de vista dels portaveus dels diferents grups municipals.

En l’arxiu adjunt, escolta els portaveus municipals.

spot_img

El + Vist