6.7 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament congelarà els impostos, però apuja les taxes de l’aigua i les escombraries

El govern municipal considera que és una proposta responsable, atesa la forta inflació que afecta l'Ajuntament, però també la ciutadania.

Puja la taxa de recollida d'escombraries
Puja la taxa de recollida d'escombraries

Darreres Notícies

L’Ajuntament congela tots els impostos municipals, però apujarà dues taxes: la de l’aigua i la del servei de recollida d’escombraries. És el que es preveu aprovar al ple d’aquesta tarda, on es debatran les ordenances fiscals del 2023.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, argumenta que han hagut de prendre aquesta decisió per fer front a la forta inflació que estem vivint i que es preveu que creixi els propers mesos.

“Hem fet un esforç molt gran per no pujar els impostos, però hem hagut d’actualitzar dues taxes: la de l’aigua i la d’escombraries”

Lara Torres

Segons la regidora, és una proposta “responsable”, que té en compte els efectes que tindrà la inflació en el consistori, però també a la ciutadania. Ena quest sentit, explica que el pressupost del 2023 preveu un increment d’uns 790.000 euros del capítol 1 (que inclou les despeses de personal) i un increment de la despesa energètica d’uns tres milions d’euros més.

“Tenim present la inflació que estem tenint en molts aspectes, però també tenim en compte que no només ens afecta a l’Ajuntament, sinó a tots els ciutadans amb les despeses diàries”

Lara Torres

Sí que hi haurà també un augment de l’aportació de les administracions supramunicipals, però segons la regidora no cobrirà totes les despeses ni de bon tros. Per això caldrà aplicar aquest increment de les taxes de les escombraries (uns 8 euros anuals) i de l’aigua (uns 8 euros al trimestre, de mitjana).

“Amb la previsió de pressupost del 2023, tenim uns increments brutals que amb els ingressos que tenim ara no hi podem fer front, haurem de deixar de fer algunes coses i, tot i així, serà molt difícil de quadrar si no toquem aquestes taxes”

Lara Torres

La regidora també ha recordat que de cara al 2025, entrarà en vigor la nova llei de residus, que obligarà que el dèficit del servei de recollida d’escombraries sigui zero i per això cal anar fent un increment progressiu d’aquesta taxa.

Les ordenances fiscals es debatran al ple d’aquesta tarda. Com sempre, la sessió es podrà seguir en directe, a partir de les sis de la tarda, pels diferents canals de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist