13.8 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament convoca tothom a concentrar-se en defensa de la pau, aquest dimarts al vespre

El ple s'ha adherit al manifest de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, que condemna l'atac militar injustificat del Govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa.

Un soldat ucraïnès caminant per les runes a la part oest de la capital ucraïnesa de Kíev (Daniel Leal / AFP).
Un soldat ucraïnès caminant per les runes a la part oest de la capital ucraïnesa de Kíev (Daniel Leal / AFP).

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar condemna la violència davant l’atac militar del Govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar dijous passat. El ple s’ha adherit al manifest de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques per condemnar aquest atac militar “injustificat” i que “ja ha provocat diverses víctimes civils i militars”.

servicios profesionales jimenez

A més, l’alcalde, Jaume Dulsat, que ha estat l’encarregat de llegir el manifest, ha anunciat que el Consistori se suma a la convocatòria que fa l’Associació per demà, a les set de la tarda, en què es farà una concentració davant de tots els ajuntaments de Catalunya en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès.

El manifest matisa que els municipis de Catalunya condemnen qualsevol tipus de conflicte, però “sobretot els que ataquen directament a persones indefenses i que, a més, ho fan amb bombardejos indiscriminats“, com és el cas.

Manifestants a la Plaça de la Vila per condemnar l'atac de Rússia a Ucraïna
Manifestants a la Plaça de la Vila de Lloret per condemnar l’atac de Rússia a Ucraïna

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha estat l’encarregat de llegir el text, que ha afegit que “la societat catalana i el municipalisme han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans” i ha exigit “la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau“.

A més, el manifest també exigeix a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per cessar la violència en el territori ucraïnès.

L’alcalde també ha explicat, en nom del ple, el suport a la comunitat ucraïnesa resident a pobles i ciutats de Catalunya i, en especial, a Lloret de Mar, que són més de 800 persones.

Per tot plegat, l’Ajuntament se suma a la convocatòria que fa l’Associació Catalana de Municipis i Comarques per demà al vespre. Una convocatòria a la qual també dona suport la Plataforma per la Pau de Lloret.

En l’arxiu adjunt, escolta els diferents portaveus municipals.

spot_img

El + Vist