4.2 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció de Lloret en Comú i dels regidors no adscrits. Cs i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Les preses i els presos independentistes reclamant l'amnistia
Les preses i els presos independentistes reclamant l'amnistia

Darreres Notícies

Arran d’una moció de Junts per Lloret i ERC, el ple municipal ha aprovat donar suport a l’impuls d’una Llei d’Amnistia com a única solució global per acabar amb la repressió. La proposta ha comptat amb el suport també de Força Lloret, mentre que Lloret en Comú i els regidors no adscrits s’han abstingut i Cs i PSC han votat en contra.

servicios profesionales jimenez

La moció declara que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal. Per això reclama l’aprovació per part de les Corts espanyoles d’una Llei d’Amnistia que, sense renunciar a l’exercici dels drets vulnerats -inclòs el dret d’autodeterminació-, comporti l’extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa per tots els actes i expressió d’unes idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya.

La proposta matisa que, per a la seva plena efectivitat, aquesta amnistia haurà d’anar acompanyada d’una solució efectiva al conflicte polític amb l’Estat espanyol que inclogui el reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya. A més, també demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics i fa una crida a la societat catalana i al teixit associatiu municipal a mobilitzar-se i donar suport a una amnistia que permeti l’alliberament de les preses i presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de totes les causes obertes per aquests motius.

spot_img

El + Vist