7.3 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret, molest i sorprès, amb Blanes per impugnar les ordenances

La demanda no s'ha admès a tràmit i les al·legacions han estat totes desestimades en el ple extraordinari d'aquest dimarts, el darrer de l'any.

El ple extraordinari d'aquest dimarts, 27.12.2022
El ple extraordinari d'aquest dimarts, 27.12.2022

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha celebrat el darrer ple de l’any. Ha estat aquest dimarts, en una sessió extraordinària, de només una hora, en què s’han desestimat les al·legacions presentades contra les ordenances fiscals del 2023.

servicios profesionales jimenez

De totes les al·legacions, l’equip de govern ha fet palès -amb sorpresa i malestar- que l’Ajuntament veí de Blanes ha sol·licitat impugnar la totalitat de les ordenances, sense avisar i a última hora. La demanda no ha estat admesa a tràmit, perquè, segons fonts municipals, Blanes no en té potestat per fer-ho.

Sí que s’ha admès l’al·legació corresponent a la taxa de tractament de residus, per fer servir l’abocador d’escombraries, la qual s’ha acabat desestimant com totes les altres.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, afirma “amb un sentiment d’indefensió” que Blanes “ha intentat posar en escac el futur econòmic de l’ajuntament de Lloret, no és de rebut”. La regidora d’Hisenda, la no adscrita Lara Torres, qualifica el fet “de falta de respecte per a la institució i els tècnics, no havia passat mai, és un fet inaudit”.

Jordi Sais (Junts per Lloret) afegeix que Blanes “hauria d’haver fet una altra gestió, enlloc d’una al·legació formal” i Albert Ferrández (ERC) recorda que “tot el que es pagui per abocar a Lloret és poc”.

Les quatre al·legacions, totes desestimades, han estat presentades per un particular, el grup de Ciutadans, el PSC i l’Ajuntament de Blanes. La resolució s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de ‘comuns’ i PSC, i els vots contraris de Ciutadans i Força Lloret.

ple extraordinari del 27 12 2022 1

Jordi Hernandez (Ciutadans) recorda que “hem presentat una al·legació per anul·lar les denúncies en zona blava”. Miguel Gracia (Lloret en Comú) opina que “hi havia al·legacions positives com la del veí, referida al casc antic”.

Francisco Pastor (PSC) assenyala que “la nostra proposta era per millorar les ordenances i rebaixar la pressió fiscal a les famílies, estem decebuts amb la resposta de l’equip de govern. Lluïsa Baltrons (Força Lloret) explica que “no hem presentat al·legacions i per això ens hem abstingut”.

El ple d’aquest dimarts ha permès aprovar definitivament les ordenances, que entraran en vigor a partir del 2023 a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist