10.4 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament dels Infants proposa crear una font dedicada a les dones que “han lluitat per Lloret de Mar”

Així es va decidir ahir, a la sessió que ha tancat la 12a edició de l'activitat.

Darreres Notícies

L’Ajuntament dels Infants ha aprovat, en el ple d’aquest dilluns, construir una font dedicada a totes les dones que “han lluitat pel poble de Lloret de Mar”, i que la història ha invisibilitzat. La font incorporarà un codi QR amb el llistat de dones sobre les quals s’ha fet recerca per part dels alumnes, com la Dona Marinera, Càndida Masgrau, Maria Llimona, Maria Àngels Alemany o Miss Ling, entre moltes altres.

La voluntat del plenari és que aquest element arquitectònic, un cop es faci realitat, formi part de la ruta o itinerari de dones rellevants que ha proposat l’associació de dones l’Aurora. Els alumnes han proposat quatre llocs on podria anar la font: al parc de Can Sabata, la plaça del Doctor Adler, el centre comercial Porta Lloret o la plaça Esteve Fàbregas. Serà l’Ajuntament de Lloret qui decideixi la ubicació final, que ha de ser un lloc de pas, concorregut.

La sessió d’ahir de l’Ajuntament dels Infants (NRLL)

El ple que ha posat punt i final a l’Ajuntament dels Infants ha tingut lloc aquest dilluns. A l’arxiu adjunt podeu escoltar els 15 regidors, de 10 i 11 anys, que representen totes les classes de 5è de Primària. L’alcalde Jaume Dulsat assenyala que el projecte contribueix a la igualtat entre homes i dones.

La moció de fer un homenatge a les dones de Lloret de Mar en forma de font ha posat aquest dilluns el punt i final a la 12a edició de l’Ajuntament dels Infants.

El ple ha omplert el teatre, amb prop de 400 espectadors. La majoria, els alumnes de les classes de 5è de Primària de les escoles Pere Torrent, Pompeu Fabra, Esteve Carles, Àngels Alemany, Institut-Escola i Immaculada Concepció.

spot_img

El + Vist