14.3 C
Blanes
L'avinguda Just Marlès aquest dilluns al vespre

L’Ajuntament es compromet a ser contundent per evitar turisme que provoqui aldarulls a Lloret

L'oposició denuncia la "poca presència policial" per fer front als aldarulls d'aquest cap de setmana.

L'avinguda Just Marlès aquest dilluns al vespre

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha anunciat a l’operador britànic DanceHall Episode que “no és benvingut a Lloret de Mar”, després dels aldarulls que hi ha hagut a la destinació aquest cap de setmana. Han estat un seguit de baralles en el marc de l’esdeveniment Dancehall Episode Goes Spain, que l’operador ha organitzat aquest cap de setmana a Lloret de Mar.

En concret, hi ha hagut baralles a l’avinguda Just Marlès i al carrer Ponent, que han acabat amb diversos detinguts i ferits. Arran dels fets, aquest dissabte a primera hora l’Ajuntament s’ha reunit amb els cossos de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra per analitzar la situació i prendre les mesures pertinents.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha explicat que han obert diligències i assegura que seran contundents davant d’actituds com les d’aquest cap de setmana. De moment, l’Ajuntament s’ha reunit amb l’organitzador per comunicar-li que no és benvingut a Lloret.

“Vam comunicar-nos amb l’operador perquè no torni perquè la intenció de l’Ajuntament és que aquest tipus de turisme no té lloc a Lloret de Mar”

Adrià Lamelas

Des de l’oposició, els grups d’Esquerra Lloret, Tots per Lloret i Sumem Lloret han enviat un comunicat conjunt per denunciar que no s’hagin previst mesures que evitin aquests disturbis, a banda de lamentar la sensació d’inseguretat i violència. El portaveu d’ERC, Albert Ferrández, ha parlat en nom dels tres partits per lamentar els incidents i criticar l’actuació del govern municipal.

“Òbviament condemnem la poca presència policial, creiem que és totalment una manca de planificació”

Albert Ferrández

A més a més, Albert Ferrández afirma que no n’hi ha prou amb dir-li a l’operador que no és benvingut, sinó que calen accions més contundents i concretes per evitar que torni a la destinació o, almenys, que els turistes que porta no tinguin actituds violentes com les d’aquest cap de setmana. “Al nostre país hi ha llibertat d’empresa i, per tant, cap alcalde ni cap regidor pot prohibir a ningú que vingui a Lloret enviant-li una carta”, ha argumentat Albert Ferrández.

“Em sembla que hem de ser una mica més rigorosos i ja n’hi ha prou d’aquesta comunicació que utilitza aquest govern de titular fàcil”

Albert Ferrández

Davant d’aquestes crítiques, l’alcalde reconeix que amb la reunió amb l’operador no n’hi ha prou, però seguiran treballant en aquesta línia: “Amb això no n’hi ha prou, això és només l’inici; des que vam arribar a l’alcaldia ja vam estar treballant a la temporada d’estiu per preparar-nos perquè moltes actituds que estàvem veient que eren normals a Lloret i hi estàvem convivint, s’eradiquin al més aviat possible”.

“No és gens fàcil, no enganyaré a ningú, però sí que tenim la predeterminació del govern en eradicar-ho al més aviat possible”

Adrià Lamelas

Respecte a la policia local, l’alcalde és conscient que han “heretat una policia amb manca de recursos”, però confia en la bona feina dels agents locals.

“Hi ha molt a fer, per desgràcia hem heretat una policia amb manca d’efectius, però una policia que ho dona tot per al nostre municipi”

Adrià Lamelas

Lamelas posa de manifest que aquest tipus d’activitats perjudiquen greument els interessos del municipi i no estan alineats amb el turisme responsable que Lloret es mereix.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament també ha remarcat que actuarà contra els establiments de Lloret que han donat cobertura a aquest esdeveniment i a d’altres operatives, com Summer Rockz. Tant el govern com els grups de l’oposició han desitjat que els ferits es recuperin al més aviat possible.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist