14.7 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament incrementa els socorristes a les cales, per l’increment d’usuaris registrat

Una 40a de professionals de seguretat i vigilància conformen el dispositiu de platges de Lloret de Mar per aquest estiu.

Alguns socorristes de Proactiva amb la regidora de Platges (Ajuntament de Lloret de Mar)
Alguns socorristes de Proactiva amb la regidora de Platges (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Una 40a de professionals de seguretat i vigilància conformen el dispositiu de platges de Lloret de Mar per aquest estiu.

servicios profesionales jimenez

Un dels aspectes més destacats és que es dotarà les cales de tres socorristes més, ja que l’any passat es va comprovar que tenien un increment d’usuaris respecte les platges grans. Ho ha explicat la regidora de Medi Ambient i Platges, Marina Nicolàs.

“Tenim 3 socorristes més a les cales, donat el comportament que va tenir la gent l’any passat, que vam veure que solien anar més a les cales que a les platges grans”

Marina Nicolàs

La regidora també ha matisat que hi haurà nou vigilants de platges, diversos tècnics de protecció civil i quatre informadors turístics, que faran tasques d’atenció al visitant i explicaran les mesures de prevenció anticovid.

A més, es mantindrà el control actiu de l’ocupació de platges i cales, a través d’un sistema de videovigilància amb càmeres IP de Telefònica, que detecta les zones que estan sent ocupades. Les dades es podran consultar en temps real a través del web de l’Ajuntament, en la secció d’aforament de platges.

Vigilants de platges amb l'alcalde i la regidora (Ajuntament de Lloret de Mar)
Vigilants de platges amb l’alcalde i la regidora (Ajuntament de Lloret de Mar)

La regidora ha remarcat que les mesures s’aniran adaptant a la situació epidemiològica en cada moment, però ha explicat que aquest any no s’ha considerat necessària la zonificació que es va fer l’any passat.

“Ens anem adaptant al que ens arriba des de dalt i, per tant la zonificació ja no hi serà aquest any, però sí que hi haurà el recordatori de les mesures que hem de seguir prenent”

Marina Nicolàs

Un altre aspecte a destacar és que s’ha reforçat la senyalística de les platges sense fum, actives des del 2018.

“Volem que els usuaris de les platges puguin gaudir d’una experiència plenament sana i també reduir la presència de burilles a la sorra, molt perjudicials per al medi ambient”

Marina Nicolàs

En concret, a la platja de Lloret hi ha diferents trams sense fum: als voltants del miniclub, Sa Caravera i Sa Caleta. A més, a la platja de Fenals s’ha reservat la zona de Punta Garbí i, a Cala Canyelles, la zona de Sa Somera. Pel que fa a Cala Boadella i Cala Treumal, són íntegrament platges sense fum.

spot_img

El + Vist