Dijous, 25 febrer 2021
10.3 C
Lloret de Mar
Un veí votant a les eleccions municipals del 2019

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

Un veí votant a les eleccions municipals del 2019

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

Tot i que encara hi ha molta incertesa sobre si es podran celebrar el 14 de febrer les eleccions al Parlament de Catalunya, l’Ajuntament de Lloret ja ho té tot a punt. En aquest sentit, ahir a la tarda va fer el sorteig per designar les persones que conformaran les meses electorals. Un procés que, gràcies a les noves tecnologies, es va poder fer amb molta celeritat en un ple extraordinari ahir a la tarda, tal com remarca el regidor d’Estadística i Processos Electorals, Xavi Flores.

“Hi ha municipis que encara fan el sorteig de forma manual, però nosaltres ja fa anys que fem servir un programa que amb quatre segons tens ja pràcticament les meses muntades”

Xavi Flores

Les persones escollides rebran la notificació en mà al llarg dels propers dies, ja que és una informació confidencial i no es pot publicar cap llistat.

Ahir es tancava el termini legal per fer el sorteig en cas que les eleccions es facin el 14 de febrer. Com que de moment es manté aquesta data, el procediment es va fer arreu de Catalunya, en què es van escollir un total de 82.000 persones, entre titulars i suplents, per a 9.000 meses.

En cas que finalment les eleccions s’acabin posposant, els ajuntaments hauran d’estar ben pendents per si es poden mantenir els sortejos o si bé cal repetir-los.

Recordem que aquí Lloret, atesa la situació de pandèmia, s’han modificat les seus electorals. Només es manté la Casa de la Cultura, mentre que el Teatre substituirà l’escola Esteve Carles; el pavelló municipal d’esports substituirà l’escola Pere Torrent; i el pavelló del Pompeu Fabra substituirà l’escola amb el mateix nom. Amb aquests canvis pretenen que les seus tinguin més espai i ventilació.

El dia de les eleccions, les quatre seus electorals obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit del vespre, amb un total de 20.124 persones censades al municipi amb dret a vot. En aquestes eleccions poden votar els espanyols residents al municipi i els residents absents que viuen a l’estranger. Recordem que fins al 4 de febrer també hi ha la possibilitat de sol·licitar el votar per correu.

Això sempre i quan les eleccions es mantinguin el 14 de febrer. Recordem que el Govern en funcions va anunciar la voluntat de posposar els comicis per al 30 de maig, però la decisió ha generat molta polèmica. En aquest sentit, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut sis demandes perquè es revoqui el decret de suspensió electoral i la previsió és que les resolgui entre avui i demà.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.