9.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament oferirà un servei gratuït de canguratge per a totes les famílies de Lloret

Es posa en marxa aquest dijous i prioritzarà les famílies monoparentals, les dones que pateixen violència masclista i les dones que estan a l'atur, que tenen més de 52 anys o que són migrades.

Infants jugant (Escola Pere Torrent)
Infants jugant (Escola Pere Torrent)

Darreres Notícies

Aquesta setmana es posa en marxa el nou servei de Canguratge Universal. És un servei obert a tothom, que impulsa la regidoria d’Igualtat al pavelló de l’escola Àngels Alemany, perquè les famílies amb infants puguin disposar d’un respir en les tasques de cuidar els seus fills.

servicios profesionales jimenez

El servei és gratuït i, per dur-lo a terme, hi haurà dos professionals de l’àmbit educatiu. Es posa en marxa aquest dijous i s’hi poden acollir totes les famílies empadronades a Lloret amb infants d’entre 3 i 12 anys. Tot i així, es donarà prioritat a les famílies monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista i les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 52 anys o migrades.

L’objectiu és que les famílies puguin conciliar i gaudir d’algun temps lliure en moments determinats.

“En aquesta societat tan estressada en què vivim, vam creure que poder oferir un servei de canguratge a les tardes era una manera perquè les famílies poguessin conciliar realment”

Jennifer Pérez

L’horari d’atenció serà a les tardes de dilluns a divendres, de cinc a vuit, i les famílies podran deixar els infants un màxim de tres hores diàries, amb un màxim de deu dies cada mes.

Un infant pintant (Escola Àngels Alemany)
Un infant pintant (Escola Àngels Alemany)

Tot i així, de moment es considera una prova pilot i es deixa la porta oberta per anar adaptant el servei a les necessitats i propostes de la ciutadania.

“Volem que sigui rotatiu i que no hi hagi abusos; si veiéssim que la demanda és molt forta, augmentaríem el servei”

Jennifer Pérez

Per gaudir del servei, però, serà obligatòria la inscripció prèvia, que es pot fer 24 hores abans a través de la pàgina web de la regidoria d’Igualtat.  

Aquest mateix servei també s’oferirà al Teatre de Lloret quant hi hagin programades obres teatrals. En aquests casos, el canguratge tindrà la durada de l’obra i es podrà sol·licitar el servei, també gratuïtament, amb la compra de l’entrada.

Aquest projecte és possible gràcies a una aportació econòmica del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, en el marc del programa Temps per Cures.

spot_img

El + Vist