11.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament presenta un protocol d’actuació contra les agressions sexuals i sexistes

El protocol, impulsat a través de la regidoria de la Dona i l'associació de dones l'Aurora, és un instrument que indica com s'ha d'actuar a partir d'una agressió d'aquest tipus.

Presentació del protocol
Presentació del protocol

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha aprovat el protocol en contra de les agressions sexuals i sexistes en espais o situacions d’oci. El passat divendres es va aprovar a la junta de govern local i tot seguit es va presentar en públic.

El protocol és un instrument que indica com s’ha d’actuar a partir d’una agressió d’aquest tipus. Estableix què ha de fer tant qui observa l’agressió, com la persona que la pateix i també qui no accepta la negativa per part de la persona assetjada. Per a l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, aquest protocol permet fer un pas més per afrontar la xacra de la violència masclista.

El protocol defineix què són les agressions sexuals, i la diferència amb les de caire sexista. Mercè Serrano, tècnica de la regidoria de la Dona matisa que agressions sexistes són, per exemple, “aquell tocament sense voler quan puges al metro o aquella mirada lasciva que t’incomoda”.

El protocol ha servit de marc d’actuació al Punt Lila. Un espai informació, assessorament i atenció davant d’agressions sexuals, que ha estat instal·lat a les barraques de la Festa Major de Sant Romà. Ha estat format per dues psicòlogues especialitzades en emergències i un seguit de voluntàries. Aquest equip de persones ha pogut atendre consultes i ha estat en permanent contacte amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra per si cal derivar algun cas i posar la denúncia corresponent.

Aquest Punt Lila ja va estar present a la festa major d’estiu. Llavors va ser un punt només informatiu i ara suma el vessant d’actuació davant dels casos d’agressions sexuals o sexistes. La idea la va tenir l’associació de dones l’Aurora. La presidenta és Rosa Maria Roquer.

Lloret de Mar es suma així a les altres ciutats que han instal·lat un Punt Lila a les seves festes majors. La campanya compta amb el lema #NomésSíÉsSí, en el sentit que el consentiment sempre ha de ser explícit. N’ha parlat una altra representant de l’Aurora, Conxa Alférez.

El protocol es va presentar divendres passat a Lloret, quan falten pocs dies per al 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista.

spot_img

El + Vist