17.4 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament reclama a bancs i a Correus que millorin l’atenció presencial a l’usuari

El ple ha aprovat una moció de Lloret en Comú amb una esmena de l'equip de govern i una altra de Força Lloret.

L'oficina de CaixaBank del carrer Sant Pere
L'oficina de CaixaBank del carrer Sant Pere

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret reclama que tants les entitats financeres com l’oficina de Correus millorin el servei d’atenció als usuaris, especialment a aquelles persones grans o en situació de vulnerabilitat que no poden fer els seus tràmits o gestions a través d’internet.

servicios profesionales jimenez

La proposta l’ha portat al ple Lloret en Comú en forma de moció i s’ha acabat aprovant amb una esmena de l’equip de govern i una altra de Força Lloret. De fet, com que l’esmena del govern incloïa a la moció l’Oficina de Correus -on el Govern municipal lamenta que sovint es creen llargues cues-, el portaveu dels comuns, Miguel Gracia, ha decidit abandonar la sala durant el debat perquè treballa a Correus. També s’ha absentat el regidor de Cs Miguel Ángel González, en ser treballador d’una entitat financera.

Sigui com sigui, la moció que ha prosperat reclama a la Generalitat que actuï per acabar amb les dificultat que genera la bretxa digital per a molts usuaris que han vist com han tancat moltes oficines bancàries i s’ha incrementat la demanda de tràmits per internet, a la vegada que han pujat algunes clàusules.

La demanda, en concret, és que el Govern català impulsi la regulació necessària perquè els bancs ofereixin uns serveis personalitzats mínims que garanteixin la igualtat d’accés. I, a més, que el govern obri expedient quan les entitats financeres cobrin comissions que puguin generar exclusió financera.  

L’esmena de Força Lloret preveu que, a més, s’insti al Banc d’Espanya, com a organisme regulador de les entitats bancàries, a controlar que els productes financers d’aquestes entitats no continguin publicitat enganyosa i que exigeixi una informació transparent.

També reclama que es prohibeixi el cobrament de comissions a persones, sobretot del col·lectiu de gent gran, que no poden usar els caixers automàtics ni internet per fer les gestions bancàries de pagament i gestió dels seus ingressos. Finalment, l’esmena de Força Lloret inclou que s’insti al conjunt de les entitats bancàries i financeres que operen a Lloret que reforcin els recursos d’atenció al client, per poder oferir un servei adequat durant tot l’horari.

Amb aquesta moció, l’Ajuntament vol deixar molt clar que totes les persones han de tenir garantit el dret als serveis bancaris i de correus, amb independència de les seves habilitats digitals i de la zona on viuen. A més, considera important que s’adeqüin determinats cobraments i comissions per l’ús dels serveis bancaris per evitar que contribueixen a l’exclusió financera, així com evitar tipus d’interès que són abusius.

spot_img

El + Vist