10.2 C
Lloret de Mar
Una mare teletreballant i ajudant la seva filla a fer deures (CCOO Educació)

L’Ajuntament s’implicarà per afavorir la conciliació laboral i familiar

Així es va decidir per unanimitat a l'últim ple municipal, a partir d'una moció de Força Lloret. que lamenta que en molts casos s'ha vist perjudicada per la crisi sociosanitària de la Covid-19.

Una mare teletreballant i ajudant la seva filla a fer deures (CCOO Educació)

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret s’implicarà per afavorir la conciliació laboral i familiar, que en molts casos s’ha vist perjudicada per la crisi sociosanitària de la Covid-19. Així es va decidir per unanimitat a l’últim ple municipal, a partir d’una moció de Força Lloret.

Segons la portaveu de la formació, Lluïsa Baltrons, la crisi del coronavirus ha provocat un problema de conciliació de vida laboral i familiar sense precedents i alerta que les principals perjudicades són les mares.

La moció també posa de relleu que hi ha moltes persones que han de demanar ajuda a les persones grans de la família per evitar perdre el lloc de treball, malgrat que aquest col·lectiu és un dels més vulnerables per a la pandèmia.

Lluïsa Baltrons explica que, per contribuir a fer efectiva la conciliació, un dels punts claus serà el foment del teletreball i la flexibilitat dels horais. Des de l’equip de govern, el regidor de Recursos Humans, Xavi Flores, apunta que des de l’Ajuntament s’ha aplicat un pla de teletreball per als empleats municipals que és tot un èxit.

Per la seva banda, la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, posa èmfasi en què l’Ajuntament ja va aprovar un pla d’igualtat el 2016 per afavorir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. A més, el febrer passat Lloret es va declarar municipi feminista arran d’una moció d’ERC, que preveu diverses polítiques d’igualtat.

Arran de la moció de Força Lloret, l’Ajuntament instarà la Generalitat a la redacció d’un pla específic i urgent amb accions i mesures concretes per a la conciliació de les persones amb fills o amb tasques de cura, amb l’objectiu de fer efectiva i real la conciliació de la vida familiar i laboral.

spot_img

El + Vist