24.8 C
Lloret de Mar
El regidor d'Habitatge, avui als estudis

L’Ajuntament tranquil·litza les famílies en situació de vulnerabilitat davant l’amenaça d’Endesa

El consistori lloretenc s'ha sumat a una carta de la Generalitat per exigir a Endesa que mantingui el subministrament a aquestes famílies.

El regidor d'Habitatge, avui als estudis

Darreres Notícies

L’Ajuntament envia un missatge de tranquil·litat a les famílies en situació de vulnerabilitat davant l’amenaça d’Endesa de tallar-los el subministrament elèctric a partir de l’1 d’Octubre.

El consistori lloretenc s’ha sumat a una carta de la Generalitat per exigir a Endesa que mantingui el subministrament a aquestes famílies. La carta mostra el desacord amb la notificació que la companyia elèctrica va fer a principis d’agost a més de 200 ajuntaments catalans, entre els quals hi havia el de Lloret, per reclamar-los que es fessin càrrec de la meitat del deute de les famílies que no han abonat les seves factures pels consums elèctrics, malgrat que els serveis socials municipals hagin acreditat que estan en situació de vulnerabilitat.

La companyia advertia en la notificació que en cas contrari iniciarien possibles talls de subministrament a partir de l’1 d’octubre. Però el regidor d’Habitatge, Cristian Fernández, envia un missatge de tranquil·litat.

A Lloret de Mar hi ha 135 famílies en aquesta situació, que acumulen un deute de 130.000 euros. El regidor assegura que és Endesa qui s’ha de fer càrrec d’aquesta quantitat.

La carta que expressa l’oposició a l’aplicació d’aquesta mesura s’ha fet través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, i s’hi han adherit més de 50 municipis, entre els quals hi ha Lloret, així com les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

spot_img

El + Vist