23.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament vol millorar la mobilitat a Lloret de Mar i fer-la més sostenible

Ahir es va aprovar una moció de C's en aquesta línia, que proposa donar més espai als vianants i reduir el límit de velocitat en diferents carrers.

El passeig, aquests dies
El passeig, aquests dies

Darreres Notícies

Millorar la convivència vial. Aquest és l’objectiu de la moció presentada per Ciutadans al ple d’ahir, que es va aprovar per unanimitat. L’objectiu és fomentar una mobilitat més sostenible per donar més espai als vianants i reduir el límit de velocitat en diferents carrers.

El portaveu del principal grup de l’oposició, Jordi Hernández, apunta que durant el confinament hem descobert que l’única via possible és anar cap a una mobilitat molt més sostenible. La comissió de vialitat estudiarà la proposta i es convidarà els grups de l’oposició perquè puguin dir-hi la seva.

De fet, el regidor de Coordinació de Govern, Jordi Sais, matisa que van donar suport a la proposta perquè la mesura ja es preveu dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que ha de regir la política de mobilitat a Lloret durant els propers sis anys. I afegeix que, en aquesta línia, veient el bon resultat que ha tingut el tancament del passeig durant unes hores al dia perquè els veïns puguin passejar o fer esport es plantegen fer-ho en altres llocs del municipi. El Govern municipal estudia la possibilitat d’aplicar la mesura més enllà de l’estat d’alarma, tot i que la decisió encara està molt verda.

L’altra moció presentada per Ciutadans, en canvi, no es va aprovar. La formació proposava el trasllat definitiu del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) a l’edifici on hi ha el mercat municipal. Jordi Hernández reconeix que ja sabien que no s’aprovaria, però volien portar-ho a ple perquè cada grup donés la seva opinió al respecte.

El Centre de Distribució d’Aliments al pavelló (NRLL)

El govern va argumentar que l’equipament no reuneix les condicions d’accessibilitat necessàries. Recordem que ara el centre s’ha instal·lat al pavelló municipal d’esports de manera provisional, perquè el local del carrer Girona havia quedat molt petit, i s’està buscant una nova ubicació definitiva.

spot_img

El + Vist