17.9 C
Lloret de Mar

L’alcalde ja té la facultat de suspendre, avançar o posposar el ple ordinari de l’agost

Al ple extraordinari d'aquest dimecres s'ha decidit que el batlle pugui decidir si es fa o no el ple d'aquest mes d'agost, així com avançar o posposar qualsevol ple ordinari mentre duri aquest mandat, tal com preveu l'article 81 del ROM.

El ple extraordinari d'aquest dimecres
El ple extraordinari d'aquest dimecres

Darreres Notícies

L’alcalde podrà suspendre, avançar o posposar qualsevol ple ordinari mentre duri aquest mandat. Així s’ha aprovat aquest dimecres en una sessió extraordinària en què la majoria de grups municipals han tret importància al fet de celebrar o no un ple durant el mes d’agost.

servicios profesionales jimenez

La polèmica la va posar sobre la taula Cs, que va enviar un comunicat en què amenaçava de portar al tribunals el govern local si l’alcalde no convocava el ple ordinari del mes d’agost. Arran d’aquest anunci, l’alcalde va convocar una sessió extraordinària amb un únic punt a l’ordre del dia.

Així doncs, aquest dimecres s’ha aprovat facultar a l’alcalde per suspendre, avançar o posposar el ple del mes d’agost d’aquest any, així com avançar o posposar qualsevol altre ple ordinari de la present legislatura, tal com preveu l’article 81 del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

Des del govern, el tinent d’alcalde Albert Robert ha sol·licitat que el vot fos nominal i així s’ha fet. Tots els regidors han donat suport a la proposta, excepte els quatre regidors de Cs, que han votat en contra, i el del PSC, que s’ha abstingut.

La majoria de portaveus de l’oposició han reconegut que un ple a l’agost permetria tractar temes d’interès per a la ciutadania sense haver d’esperar a finals de setembre, però també han reconegut que tradicionalment no es fa cap ple ordinari a l’agost, perquè bona part de la plantilla de l’Ajuntament està de vacances, i hi ha tràmits que és complicat que es puguin tirar endavant amb normalitat. En aquesta línia, la majoria han coincidit en que té poca importància si es fa una sessió o no a l’agost, sempre i quan les coses importants, tard o d’hora, s’acabin discutint per ple.

spot_img

El + Vist