23 C
Lloret de Mar
Cartell de l'acte

L’aplec de la Sardana reflectirà els 50 anys d’aquesta tradició a Santa Cristina

L'acte arriba el proper diumenge amb un homenatge a Marcel Sabaté.

Cartell de l'acte

Darreres Notícies

L’Aplec de la Sardana celebra aquest diumenge la seva 51a edició. Com sempre, s’han programat tot un seguit d’activitats entre les quals no hi faltaran les sardanes. Es farà al lloc habitual, el paratge de Santa Cristina.

Un dels organitzadors, Jordi Rocas, explica que “hem preparat un aplec que reflecteixi aquests 50 anys que es fa a Santa Cristina. el primer any es va fer a Sant Pere del Bosc, però per temes de logística es va canviar a Santa Cristina”.

El proper diumenge es podrà gaudir de 30 peces, a càrrec de tres agrupacions: La Flama de Farners, la cobla Ciutat de Girona i La Principal del Llobregat. Al migdia hi haurà un dels actes més concorreguts, el dinar de germanor. Per assistir a l’àpat cal comprar un tiquet. El preu és de 12 euros, fins aquest dimecres. Els tiquets que es venguin de manera posterior a aquesta data seran a 14 euros.

D’altra banda, es farà un reconeixement a una persona destacada per la seva trajectòria en el món de la sardana. Enguany, l’homenatge serà per a Marcel Sabaté i Reixach. Rocas assenyala que “es dedica a la direcció d’orquestra, és el director i promotor de la GIorquestra i dirigeix la Llobregat i la Sant Jordi” i conclou que “és un personatge important”.

Però hi haurà altres activitats: un concurs de colles improvisades, una visita guiada a l’ermita de Santa Cristina, l’espectacle familiar “Xerinola”, un reconeixement a l’Obreria de Santa Cristina, el concurs de la sardana incògnita i una exhibició de les Puntaires de Lloret. A més, dissabte a la nit, al Teatre, La Principal del Llobregat oferirà un concert de vigília que estarà dividit en dues parts, amb onze peces de diferents compositors gironins.

La sardana també tindrà el seu espai a Lloret a partir del 16 de juny, en què s’encetarà la 92a temporada de les audicions d’estiu, amb una quinzena de sessions al llarg de 4 mesos. Rocas valora de manera positiva que es mantingui aquesta tradició, considera que trobar-se prop del centenari “és moltíssim, a Lloret podem estar contents que l’administració sigui sensible amb la sardana”.

L’Aplec i la temporada d’audicions d’aquest 2018 serà especial pel mateix Jordi Rocas. Recordem que fa dues setmanes va rebre el guardó Sa Gavina a la Festa de la Cultura Lloretenca, per la seva trajectòria a favor del món sardanista.

spot_img

El + Vist