30.9 C
Lloret de Mar
Actes antigues del ple de l'Ajuntament

L’Arxiu impulsa la campanya ‘L’escrivà del segle XXI’ perquè la ciutadania transcrigui actes de plens de l’Ajuntament

Són les actes manoscrites, que daten des de l’any 1708 i mostren diferents aspectes del municipi al llarg de tres segles.

Actes antigues del ple de l'Ajuntament

Darreres Notícies

L’Arxiu municipal demana la col·laboració de la ciutadania per transcriure els llibres d’actes del ple de l’Ajuntament dels segles XVIII, XIX i XX. Aprofitant que la major part de la ciutadania està confinada a casa seva amb motiu de la pandèmia del coronavirus, l’arxiu ha impulsat la campanya L’escrivà del segle XXI.

L’arxiver municipal, Quim Daban, explica que la intenció és facilitar la consulta en línia de les actes històriques, que són pàgines manuscrites. Daban creu que la tasca pot engrescar molta gent interessada en la història general i en la història de Lloret en particular. Hi ha actes des de l’any 1708 i mostren diferents aspectes del municipi al llarg de tres segles.

També la regidora de l’equipament, Ana García-Castany, creu que pot ser molt interessant per als veïns, a la vegada que ajuden a catalogar el patrimoni local.

Els documents es divideixen entre els de dificultat alta (segle XVIII), els de dificultat mitja (segle XIX) i els de dificultat baixa (segle XX). A més, es donen unes pautes sobre com fer la transcripció perquè tothom segueixi els mateixos criteris i hi ha un llistat de preguntes freqüents.

Les persones que vulguin col•laborar poden consultar tota la informació a la pàgina web de l’arxiu o bé enviar un correu electrònic a [email protected] Quim Daban està molt content de la resposta que han obtingut fins ara, perquè ja compten amb una vintena de col·laboradors i han rebut les primeres transcripcions.

spot_img

El + Vist