8 C
Lloret de Mar

L’Arxiu Municipal de Lloret se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius

Demà divendres es presentaran el butlletí Sesmond i el llibre sobre Esteve Fàbregas escrit per Jordi Soliguer. Dissabte es farà una visita tematitzada a l'arxiu, sobre la música i les cançons tradicionals lloretenques.

Esteve Fàbregas
Esteve Fàbregas

Darreres Notícies

L’Arxiu Municipal se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius amb tres activitats diferents. La primera serà la presentació del número 17 del butlletí Sesmond, que l’arxiver municipal, Quim Daban, ha explicat que està dedicat als Amics de l’Arxiu, que celebren el desè aniversari.

servicios profesionales jimenez

A més, el butlletí presenta la memòria del 2017, així com articles que tracten temes molt diversos, com els primers anys del lloretenc Constantí Ribalaigua a l’Havana, la vinculació de Lloret en el tràfic d’esclaus o l’anàlisi dels noms dels carrers al segle XIX. Demà es fa la presentació del butlletí en paper i a partir de dilluns estarà disponible a la pàgina web de l’Arxiu.

També demà, tot seguit, es farà la presentació del llibre Esteve Fàbregas i Barri: l’home i la seva obra, de Jordi Soliguer. L’autor explica que és una obra sobre el treball literari i la vida del personatge. Va ser un funcionari municipal rellevant que va destacar en la cultura lloretenca.

Per acabar, dissabte al matí es farà una visita guiada temàtica sobre la música i les cançons tradicionals lloretenques. La regidora de l’Arxiu, Lluïsa Baltrons, convida a tothom a assistir als actes que s’han programat.

La presentació del butlletí Sesmond i del llibre sobre Esteve Fàbregas es farà demà a partir de les cinc de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament. Pel que fa a la visita guiada a l’arxiu, començarà a les onze del matí de dissabte. L’activitat és gratuïta, però cal reserva prèvia perquè les places són limitades. Es pot fer per correu electrònic, al mail [email protected]

spot_img

El + Vist