14.3 C
Lloret de Mar

L’Arxiu municipal impulsa un concurs inspirat en el Wordle, per trobar una paraula cada dia

Cada dia, a les 9 hores, es penja un enllaç a les xarxes socials de l'arxiu per poder-hi participar. El guanyador d'aquesta setmana rebrà entrades per al Teatre.

La paraula amagada del SALM (Arxiu Municipal)
La paraula amagada del SALM (Arxiu Municipal)

Darreres Notícies

L’Arxiu municipal ha impulsat un concurs que segueix la metodologia del popular joc en línia Wordle. Consisteix en trobar La paraula amagada del SAMLM (que són les inicials de Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar). La primera edició ha començat avui i cada dia, fins divendres, hi haurà una paraula per descobrir. Serà a les nou del matí.

L’arxiver municipal, Quim Daban, ressalta que els jocs de paraules en línia han agafat molta força, com el mateix Wordle, el Paraulògic o l’Escudelletres –impulsat per un lloretenc. Per això van tenir la idea de crear-ne un per fomentar la participació dels usuaris.

“Els jocs amb paraules estan agafant molta força i des de l’arxiu ens hem volgut sumar a aquest fenomen per jugar una mica amb els nostres seguidors”

Quim Daban

A diferència del Wordle, en què sempre són mots de cinc lletres, en el concurs de l’arxiu el nombre de lletres canvia, però sí que es dona una petita pista. En aquest cas, es busquen paraules relacionades amb el món de l’arxivística.

“Descobrir paraules o conceptes vinculats al món de l’arxivística o bé relacionats específicament amb l’arxiu de Lloret i també vinculats a termes de Lloret”

Quim Daban

L’usuari té sis intents per descobrir la paraula amagada i, en cadascun, se li marquen quines lletres ha encertat i si estan ben col·locades o no. En funció del nombre d’intents i de l’hora en què s’enviï la resposta, es rebran una sèrie de punts. Dissabte, s’anunciarà el guanyador de la setmana, que en aquest cas rebrà unes entrades per anar a veure l’espectacle A vueltas con Lorca al Teatre de Lloret.

La resposta s’ha d’enviar a l’adreça [email protected] indicant el nom i cognom. El concurs sempre serà setmanal i la intenció de l’Arxiu Municipal és fer-ne un al mes.

spot_img

El + Vist