10.7 C
Lloret de Mar

L’Arxiu Municipal se suma al Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, aquest dimecres

A partir de les 20 hores, al Teatre, es donarà a conèixer la tasca que es fa des de l'arxiu en aquest àmbit, es farà la cessió del fons Mas Fotògrafs i es projectarà 'Platges, les de Lloret'.

Una cinta restaurada per l'arxiu (Arxiu Municipal)
Una cinta restaurada per l'arxiu (Arxiu Municipal)

Darreres Notícies

L’Arxiu Municipal se suma, com cada any, a la commemoració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual el 27 d’octubre. Per tant, aquest dimecres aprofitarà l’efemèride per donar a conèixer la documentació audiovisual que es conserva als seus dipòsits i quines són les tècniques i les condicions més adequades per al tractament d’aquests documents.

servicios profesionales jimenez

L’arxiver municipal, Quim Daban, remarca que cal conscienciar la ciutadania sobre la importància de fer una bona tasca de conservació del material audiovisual, especialment l’antic, que té un valor rellevant perquè ens permet descobrir com era el Lloret d’abans.

“Crear consciència a la ciutadania que aquest tipus de documentació és molt fràgil perquè són suports molt inestables que requereixen unes mesures de conservació molt rigoroses”

Quim Daban

A més, aquesta jornada sempre s’aprofita per fer un homenatge a algú que ha fet una contribució destacada en el material audiovisual de Lloret.

En aquest cas, aprofitant que August Mas i Llibre ha cedit el Fons Mas Fotògrafs a l’arxiu, es retrà tribut al seu pare, Francesc Mas.

“Francesc Mas era un excel·lent fotògraf, implicat en la vida social del poble, impulsor i pioner del turisme a Lloret de Mar i que va realitzar més de 80 pel·lícules amb format professional”

Quim Daban

Amb la cessió d’aquest fons familiar, s’han pogut recuperar diferents pel·lícules. Una és la que es projectarà aquest dimecres, titulada Platges, les de Lloret. Un documental que recull, d’una banda, les imatges que li van merèixer el Premi Nacional de Turisme el 1964 i, de l’altra, diverses imatges que van del 1965 al 1970.

La regidora de l’Arxiu, Ana García-Castany, creu que és important commemorar, cada any, el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual per poder reconèixer la gran tasca que es fa des de l’arxiu en aquest àmbit.

“Volem reconèixer persones rellevants en el món audiovisual de Lloret i també la gran tasca que es fa des de l’arxiu en aquest àmbit”

Ana García-Castany

La commemoració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual es farà aquest dimecres, a les vuit del vespre, al Teatre de Lloret. L’entrada és oberta a tothom, sense necessitat de fer reserva prèvia, amb l’aforament al 100%.

spot_img

El + Vist