22.6 C
Lloret de Mar
Una escena de 'Las que limpian' (A Panadaría)

‘Las que limpian’, un retrat satíric de la lluita de les kellys per uns drets laborals i socials justos

L'espectacle, de la companyia gallega A Panadaría, es podrà veure al Teatre de Lloret aquest divendres, a les 20.30 hores.

Una escena de 'Las que limpian' (A Panadaría)

Darreres Notícies

Las que limpian. Així es titula l’espectacle que la companyia gallega A Panadaría porta aquest divendres al Teatre de Lloret.

Les cambreres de pis dels hotels, que ja fa temps van començar a autoanomenar-se “les kellys”, són les protagonistes d’aquesta hitòria, que fa un retrat satíric de la lluita d’aquest col·lectiu per aconseguir uns drets laborals i socials justos.

Una de les actrius i creadores de l’espectacle, Areta Bolado, explica que, a més a més, l’obra també posa sobre la taula la necessitat de revaloritzar el treball de neteja i de les cures i deslligar-lo del gènere femení.

“El públic veurà una comèdia, esperem que bastant àcida, crítica i reivindicativa, sobre la lluita de les cambreres de pis i, també, una crítica a la bretxa de gènere en totes les feines de neteja i cures”

Areta Bolado

Després de l’espectacle, el públic està convidat a un debat postfunció amb l’Aurora, que és l’entitat que organitza l’acte, i Eulalia Corralero, treballadora de la neteja en hotels de Lloret i una de les fundadores del moviment Les Kellys, grup que va sorgir el 2014 per lluitar pels drets laborals i socials de les cambreres d’hotels.

Eulalia Corralero convida a tothom a veure l’espectacle i participar del debat.

“És un debat que, aquí Lloret, hauria d’estar en primera plana, perquè no es milloren les condicions de les cambreres de pis, que cada dia estan més cremades”

Eulalia Corralero

Escoltem ara una representant de l’Aurora, Maite Rodríguez, que explica que sempre que col·laboren amb el Teatre quan es fan obres que tenen un caire feminista organitzen un debat.

“Trobem que és molt interessant, sobretot en un poble com Lloret que viu del turisme”

Eulalia Corralero

Las que limpian, amb la companyia A Panadaría, es podrà veure al Teatre de Lloret demà divendres, a dos quarts de nou del vespre. Les entrades valen 16 euros.

spot_img

El + Vist