21.5 C
Lloret de Mar
Associació Catalunya Contra el Càncer

L’Associació Catalunya Contra el Càncer recapta diners per a la investigació i per ajudar els afectats

La postulació es farà aquest diumenge a diferents punts del municipi i, a més, els voluntaris recorreran els carrers del municipi.

Associació Catalunya Contra el Càncer

Darreres Notícies

L’Associació Catalunya Contra el Càncer organitza la postulació anual aquest diumenge. La secció local de la vila muntarà set parades diferents i, a més, els voluntaris recorreran els carrers del municipi per aconseguir recaptar la màxima quantitat de diners possible.

La presidenta de l’entitat, Cristina Pané, explica que el que aconsegueixen cada any ho destinen a la investigació i a ajudar els malalts de càncer i les seves famílies, a través d’un servei gratuït de psicòlegs. A més, en casos puntuals i en col·laboració amb l’Ajuntament, ajuden famílies a les quals el fet que el pare o la mare tingui càncer els hagi provocat problemes econòmics.

De càncers, n’hi ha fins a 200 tipus diferents. És la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. Es calcula que cada dia moren 28 persones per aquesta malaltia, més de 10.000 a l’any.

Gràcies a la investigació biomèdica, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Tot i això, la incidència segueix sent molt alta: un de cada dos homes i una de cada tres dones tindran càncer al llarg de la seva vida. Cristina Pané lamenta que encara hi hagi moltes persones que morin per culpa del càncer, tot i que assegura que la supervivència és molt elevada i celebra que hi ha hagut molts avenços en els tractaments.

Aquest diumenge, a Lloret, hi haurà set punts de recapte: a la Plaça de l’Església; el Carrer Sant Pere, a la cantonada amb el Carrer Torrentó; la Plaça París; la Plaça Lluís Companys; l’Avinguda de Blanes; la Rambla Romà Barnés, al davant del PdePà; i l’Avinguda de Vidreres, al davant del Bon Preu del Rieral.

Si algú està interessat en col·laborar amb la campanya com a voluntari, ha de contactar amb l’entitat. Ho pot fer el mateix diumenge.

spot_img

El + Vist