13.9 C
Lloret de Mar
Les dones de l'Aurora quan van rebre el guardó Sa Gavina (L'Aurora)

L’Associació de dones l’Aurora podria tenir un carrer, plaça o passatge amb el seu nom

Així s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns arran d'una moció presentada per Lloret en Comú per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República.

Les dones de l'Aurora quan van rebre el guardó Sa Gavina (L'Aurora)

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

El ple municipal veu amb bons ulls que es doni el nom d’Associació de dones l’Aurora a un carrer, plaça o passatge de Lloret de Mar. Així s’ha aprovat, amb el suport de tots els grups excepte el vot negatiu de C’s, al ple d’aquest dilluns. Val a dir que Cs veu bé que L’Aurora tingui el seu nom a un carrer, però no han donat suport al global de la moció per no estar d’acord amb alguns dels punts.

La proposta inicial l’ha fet Lloret en Comú, que ha presentat una moció perquè es commemori el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. Dins d’aquesta moció, els comuns proposaven que s’atorgués el nom d’Associació de dones l’Aurora a l’actual passatge Joan Carles, ubicat al costat de l’Hotel Anabel. Lloret en Comú argumentava que calia canviar el nom d’aquest passatge, perquè està inscrit al cadastre com a Joan Carles I -i així ho indica també la placa que hi ha a la paret.

Passatge actualment inscrit com a Joan Carles I (Google Maps)
Passatge actualment inscrit com a Joan Carles I (Google Maps)

Però tant les comunitats de propietaris del passatge com l’Hotel Anabel i Joan Carles Gallart a títol personal han entrat instàncies a l’Ajuntament per explicar que la referència al rei emèrit és un error i que en realitat l’origen del nom de Joan Carles es remunta a l’any 1970, quan “Joan Gallart, en qualitat de promotor i constructor, va edificar els edificis residencials” situats en aquest passatge, així com l’actual Hotel Anabel. Joan Gallart, va decidir anomenar Joan Carles -com el seu fill petit- aquest passatge, que és de titularitat privada. En aquest sentit, el passatge no està inscrit a l’inventari de carrers de l’Ajuntament de Lloret de Mar i, per tant, l’administració no té potestat per canviar-li el nom.

Davant d’això, Lloret en Comú ha decidit retirar aquest punt de la moció i s’ha inclòs una esmena de l’equip de govern que fa dos matisos: d’una banda, que es canviï la placa que mal anomena el passatge Joan Carles I per passatge Joan Carles; i, de l’altra, que s’insti la comissió del Nomenclàtor a estudiar la conveniència d’anomenar Associació de dones l’Aurora a un carrer, plaça o passatge de Lloret de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.