3.7 C
Lloret de Mar
Les dones de l'Aurora quan van rebre el guardó Sa Gavina (L'Aurora)

L’Associació de dones l’Aurora podria tenir un carrer, plaça o passatge amb el seu nom

Així s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns arran d'una moció presentada per Lloret en Comú per commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República.

Les dones de l'Aurora quan van rebre el guardó Sa Gavina (L'Aurora)

Darreres Notícies

El ple municipal veu amb bons ulls que es doni el nom d’Associació de dones l’Aurora a un carrer, plaça o passatge de Lloret de Mar. Així s’ha aprovat, amb el suport de tots els grups excepte el vot negatiu de C’s, al ple d’aquest dilluns. Val a dir que Cs veu bé que L’Aurora tingui el seu nom a un carrer, però no han donat suport al global de la moció per no estar d’acord amb alguns dels punts.

La proposta inicial l’ha fet Lloret en Comú, que ha presentat una moció perquè es commemori el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. Dins d’aquesta moció, els comuns proposaven que s’atorgués el nom d’Associació de dones l’Aurora a l’actual passatge Joan Carles, ubicat al costat de l’Hotel Anabel. Lloret en Comú argumentava que calia canviar el nom d’aquest passatge, perquè està inscrit al cadastre com a Joan Carles I -i així ho indica també la placa que hi ha a la paret.

Passatge actualment inscrit com a Joan Carles I (Google Maps)
Passatge actualment inscrit com a Joan Carles I (Google Maps)

Però tant les comunitats de propietaris del passatge com l’Hotel Anabel i Joan Carles Gallart a títol personal han entrat instàncies a l’Ajuntament per explicar que la referència al rei emèrit és un error i que en realitat l’origen del nom de Joan Carles es remunta a l’any 1970, quan “Joan Gallart, en qualitat de promotor i constructor, va edificar els edificis residencials” situats en aquest passatge, així com l’actual Hotel Anabel. Joan Gallart, va decidir anomenar Joan Carles -com el seu fill petit- aquest passatge, que és de titularitat privada. En aquest sentit, el passatge no està inscrit a l’inventari de carrers de l’Ajuntament de Lloret de Mar i, per tant, l’administració no té potestat per canviar-li el nom.

Davant d’això, Lloret en Comú ha decidit retirar aquest punt de la moció i s’ha inclòs una esmena de l’equip de govern que fa dos matisos: d’una banda, que es canviï la placa que mal anomena el passatge Joan Carles I per passatge Joan Carles; i, de l’altra, que s’insti la comissió del Nomenclàtor a estudiar la conveniència d’anomenar Associació de dones l’Aurora a un carrer, plaça o passatge de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist