14.7 C
Lloret de Mar

L’Associació Turística d’Apartaments impulsa un certificat de qualitat per identificar els bons professionals

Per tirar endavant el certificat, l’ATA busca la implicació de la Generalitat, que sembla que ha rebut la iniciativa amb els braços oberts.

Associació Turística d'Apartaments de la Costa Brava
Associació Turística d'Apartaments de la Costa Brava

Darreres Notícies

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) de la Costa Brava impulsarà un certificat de qualitat per als gestors d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT). La gerent de l’entitat, Àngela Galceran, explica que la intenció és poder identificar els professionals que treballen dins de la legalitat.

servicios profesionales jimenez

I és que Àngela Galceran denuncia que és un sector on hi ha molt d’intrusisme i s’ha de lluitar per eradicar-lo. Davant de l’intrusisme, l’ATA demana als municipis que col•laborin i que es denunciï qualsevol pràctica irregular. A més, l’associació seguirà treballant per aconseguir un registre de tots els apartaments turístics, tot i que per ara no és possible perquè hi ha una llei europea que ho impedeix.

Per aquest motiu, l’ATA ha volgut impulsar aquest certificat, que s’haurà d’anar definint en els propers mesos. El que està clar és que hi haurà tres nivells: el primer estaria relacionat amb el compliment de la normativa legal; el segon seria pel compromís d’alta qualitat, tant en matèria de servei al client com de bones pràctiques; i el tercer acreditaria l’excel·lència, en funció d’aspectes com la sostenibilitat.

Per tirar endavant el certificat, l’ATA busca la implicació de la Generalitat, que sembla que ha rebut la iniciativa amb els braços oberts. Per tant, tot i que el certificat s’impulsa des de la Costa Brava, s’implantaria a tot Catalunya. La intenció és que sigui una realitat abans d’un any.

Amb aquests esforços, es persegueix augmentar la qualitat en el sector turístic. Aquest representa més del 20% del producte interior brut a les tres comarques costaneres de la demarcació de Girona –La Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà-, el mateix pes que té la indústria al conjunt de Catalunya.

spot_img

El + Vist