7.4 C
Lloret de Mar

L’Aurora alerta que cal acabar amb el sistema patriarcal per eradicar la violència masclista

El desembre va sumar el nombre més elevat d’assassinats de dones per violència masclista des de l’any 2003, quan es va començar a fer el registre oficial de víctimes.

Les dones de l'Aurora a l'acte del 25-N
Les dones de l'Aurora a l'acte del 25-N

Darreres Notícies

Terrorisme masclista. Així defineix l’Aurora la preocupant situació que vivim actualment per l’elevat nombre d’assassinats de dones que es van registrar el 2022 i, especialment, el mes de desembre, que va sumar el nombre més elevat d’assassinats de dones per violència masclista des de l’any 2003, quan es va començar a fer el registre oficial de víctimes. La mitjana és esfereïdora: una dona ha estat assassinada cada tres dies a l’Estat.

servicios profesionales jimenez

Una representant de l’entitat, Maite Rodríguez, dona la raó al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que fa pocs dies va parlar de “terrorisme masclista”.

“Sí que és terrorisme, perquè les dones som víctimes només pel fet de ser dones, hi ha més dones víctimes de violència que persones víctimes de l’antic terrorisme d’ETA”

Maite Rodríguez

A Catalunya, el 2022 es va tancar amb 12 feminicidis. I una altra dada que també preocupa és que fins a un terç de les dones mortes havien denunciat el seu assassí, però cap tenia mesures de protecció vigents.

Des de l’Aurora tenen clar quina és la causa d’aquesta preocupant situació: el sistema patriarcal.

“La culpa és del sistema patriarcal que tenim i mentre no canviï difícilment podrem acabar amb aquesta xacra”

Maite Rodríguez

Però malgrat que els casos de violència que acaben amb assassinat són molt preocupants, Maite Rodríguez recorda que també cal protestar contra qualsevol violència masclista que es pateixi i que podem trobar en el dia a dia. I és que posa èmfasi en què qualsevol tipus d’assetjament contra les dones és violència.

“Qualsevol tipus d’assetjament contra les dones pel fet de ser dones ja és violència, per exemple un comentari fora de to”

Maite Rodríguez

Pel que fa a l’activitat de l’entitat, l’Aurora fa una bona valoració del 2022, en què ha organitzat un bon gruix d’activitats, algunes de les quals noves, com ara els tastets culturals, la Fira de Bruixes o el programa L’hora lila a Nova Ràdio Lloret. Per al 2023, esperen seguir treballant amb la mateixa intensitat i asseguren que sortiran al carrer a protestar sempre que faci falta.

spot_img

El + Vist