16.8 C
Lloret de Mar

L’Aurora celebra 15 anys de vida amb bones valoracions i moltes ganes de seguir fent feina per a les dones

Ara mateix, l'Aurora ha decidit no organitzar cap acte de celebració atesa la situació de pandèmia, però espera poder brindar pels 15 anys de vida més endavant.

Recollint el guardó Sa Gavina, el 2019
Recollint el guardó Sa Gavina, el 2019

Darreres Notícies

El 8 de juny del 2005 naixia a Lloret de Mar l’associació l’Aurora, una entitat creada per dones, integrada per dones i treballa per a les dones. Actualment són vuit sòcies, però compten amb un ampli suport de dones a títol particular i entitats que hi col•laboren estretament.

Avui l’Aurora celebra 15 anys de vida amb l’orgull de mirar enrere i veure un gruix d’activitats i accions reivindicatives que ha organitzat al llarg d’aquest temps de manera incansable, tal com remarca una portaveu, Conxa Alférez.

Un acte de rebuig a la violència masclista, el 2019 (Aurora)

L’objectiu de l’Aurora, des de l’inici, ha estat fomentar la participació de les dones en tots els àmbits de la vida, treballar per a la plena igualtat de la dona en la societat, realitzar estudis, treballs i activitats que analitzin la situació actual de les dones i proposar solucions a les diferents administracions per aconseguir la igualtat de la dona en la societat.

Cada any, l’entitat centra molts esforços en la commemoració de les dates més importants de l’any per a les dones: el 8 de març i el 25 de novembre. A més, des del 2009 compta amb un calendari estable d’activitats variades a través dels anomenats Dijous de l’Aurora.

I una de les accions importants en aquests quinze anys de vida ha estat la creació del Punt Lila de Lloret de Mar, en què s’atén a les possibles víctimes d’assetjaments als concerts de Festa Major.

El Punt Lila l’agost del 2018 (Aurora)

També cal remarcar, entre altres coses, la creació del Banc del Temps, l’impuls d’un itinerari per la vila que repassa dones rellevants a la història de Lloret, el gruix de tallers diversos per a dones i la col·laboració amb nombroses entitats i institucions, com Al Noor, l’Associació contra el càncer o Quantus Teatre; a banda de la programació fixa cada any d’activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans amb la Plataforma per la Pau i el cicle de Cinema i Dona amb el Cineclub Adler.

Durant aquests anys, l’Aurora ha rebut diferents reconeixements, entre els quals destaca el guardó Sa Gavina a la Festa de la Cultura Lloretenca del 2019. També van rebre un reconeixement pel desè aniversari, un guardó de la Confraria de Sant Elm l’any passat i el Premi l’Espurna d’ICV – EUiA el 2011.

L’Aurora amb el Premi l’Espurna, el 2011 (Aurora)

Ara mateix, l’Aurora ha decidit no organitzar cap acte de celebració atesa la situació de pandèmia, però espera poder brindar pels 15 anys de vida més endavant. El que està clar és que seguirà treballant de manera molt activa com fins ara.

spot_img

El + Vist