14.8 C
Lloret de Mar

L’Aurora celebra el 15è aniversari creant un guardó

L'entitat té previst entregar el Premi Aurora al voltant del 8 de març.

-

L’Aurora premiarà una persona o entitat que hagi tingut un paper rellevant en la lluita per la igualtat de gènere. L’entitat ho ha anunciat aquest dijous en el marc de la celebració del seu 15è aniversari.

El guardó pretén reconèixer i donar visibilitat al valor del treball realitzat per dones o entitats que hagin contribuït a millorar la situació de les dones de Lloret de Mar en qualsevol àmbit i a avançar cap a relacions equitatives entre dones i homes. La intenció és entregar el Premi Aurora al voltant del 8 de març, Dia de la Dona, i aviat es publicaran les bases per presentar candidatures.

El guardó neix en el marc del quinzè aniverari de l’Aurora, que per celebrar-ho ha organitzat un concert a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre, on el públic, tot i estar assegut i amb la mascareta, ha rigut, ha ballat i ha cantat temes molt coneguts per tothom, com Boig per tu, La chica ye-ye o It’s raining men. Tot amenitzat per la cantant blanenca Cristina Pozo, que també ha interpretat algun tema propi.

concert aniversari aurora 15 anys
El concert de celebració del 15è aniverari (NRLL)

Una representant de l’Aurora, Conxa Alférez, fa una valoració molt positiva dels quinze anys de vida de l’entitat, en què han dut a terme accions molt diverses. Conxa Alférez reconeix que la situació és molt diferent ara que el 2005, però, tot i així, creu que encara hi ha molt de camí per recórrer en la lluita per la igualtat.

“sí que ha resorgit en la societat aquest problema, se l’han fet seu, i es veuen canvis, el que passa és que costa molt i hi ha molt per fer encara”

Conxa Alférez

Encara amb molta energia i ganes de fer coses, l’Aurora fa una crida per captar sòcies, i socis, per ampliar el grup. L’entitat es reuneix cada dimecres i està obert a noves idees i propostes.

De moment, l’associació de dones ja ha preparat una nova temporada, tot i que estarà marcada per la pandèmia. Com que la situació pot anar variant, Conxa Alférez ha explicat que aniran presentant les activitats programades només a un mes vista.

La propera serà dissabte 17 d’octubre i consistirà en una visita a les colònies tèxtils amb Assumpta Montellà, escriptora i autora del llibre El silenci dels telers.  L’activitat comptarà amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19. El preu de la sortida és de 45 euros, amb dinar inclòs, i les inscripcions ja estan obertes a través del correu electrònic [email protected]

Aquest mes d’octubre també es faran un taller sobre l’ús de les herbes amb Núria Draper i un concert a la capella dels Sants Metges organitzat conjuntament amb la Confraria de Sant Elm.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, creu que l’Aurora fa una feina molt important i està molt satisfeta que l’entiat hagi complert una dècada i mitja.

Al concert d’aniversari d’aquest dijous hi han assistit més d’una cinquena de persones.

- Publicitat -