Dissabte, 28 novembre 2020
13.9 C
Lloret de Mar

L’Aurora celebra el 15è aniversari creant un guardó

L'entitat té previst entregar el Premi Aurora al voltant del 8 de març.

-

Lloret encén els llums de Nadal 2020

Les novetats d’enguany les trobem a la plaça de la Vila. On hi ha un arbre nou de Nadal format per cubs de colors i un gran paquet de 9 metres quadrats de regal que permet passar-hi per dins.

Can Nito abaixa la persiana, després de 57 anys com a botiga de referència al centre de Lloret de Mar

Els clients habituals han volgut acompanyar en Joan i la Dolors, en una última jornada de feina emotiva i molt especial.

L’Aurora celebra el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb una cadena feminista

La posada en escena ha estat a la plaça de les Regions, al barri del Molí. L’entitat insta els homes i les dones a treballar, plegats, per eradicar aquesta xacra social.

El PTT de Lloret col·labora amb La Marató, destinada a lluitar contra el coronavirus

Els alumnes del Pla de Transició al Treball han elaborat aguanta mascaretes solidaris que entreguen als veïns a canvi d'un donatiu per a La Marató, que aquest any lluita contra la Covid-19.

Isabel Arnaud: Som com tothom, no hi ha cap anormalitat

La voluntat de la diada és tenir un record per totes les persones assassinades per transfòbia i recordar que les persones trans encara pateixen violència i discriminació cada dia arreu del món.

Espigoladors recull la collita que els productors ja no volen vendre per donar-li una segona vida

La fundació, amb la col·laboració de voluntaris, aprofita la fruita i verdura que no es ven, sobretot per motius estètics, i la reparteix entre la població més vulnerable.

L’Aurora premiarà una persona o entitat que hagi tingut un paper rellevant en la lluita per la igualtat de gènere. L’entitat ho ha anunciat aquest dijous en el marc de la celebració del seu 15è aniversari.

El guardó pretén reconèixer i donar visibilitat al valor del treball realitzat per dones o entitats que hagin contribuït a millorar la situació de les dones de Lloret de Mar en qualsevol àmbit i a avançar cap a relacions equitatives entre dones i homes. La intenció és entregar el Premi Aurora al voltant del 8 de març, Dia de la Dona, i aviat es publicaran les bases per presentar candidatures.

El guardó neix en el marc del quinzè aniverari de l’Aurora, que per celebrar-ho ha organitzat un concert a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre, on el públic, tot i estar assegut i amb la mascareta, ha rigut, ha ballat i ha cantat temes molt coneguts per tothom, com Boig per tu, La chica ye-ye o It’s raining men. Tot amenitzat per la cantant blanenca Cristina Pozo, que també ha interpretat algun tema propi.

concert aniversari aurora 15 anys
El concert de celebració del 15è aniverari (NRLL)

Una representant de l’Aurora, Conxa Alférez, fa una valoració molt positiva dels quinze anys de vida de l’entitat, en què han dut a terme accions molt diverses. Conxa Alférez reconeix que la situació és molt diferent ara que el 2005, però, tot i així, creu que encara hi ha molt de camí per recórrer en la lluita per la igualtat.

“sí que ha resorgit en la societat aquest problema, se l’han fet seu, i es veuen canvis, el que passa és que costa molt i hi ha molt per fer encara”

Conxa Alférez

Encara amb molta energia i ganes de fer coses, l’Aurora fa una crida per captar sòcies, i socis, per ampliar el grup. L’entitat es reuneix cada dimecres i està obert a noves idees i propostes.

De moment, l’associació de dones ja ha preparat una nova temporada, tot i que estarà marcada per la pandèmia. Com que la situació pot anar variant, Conxa Alférez ha explicat que aniran presentant les activitats programades només a un mes vista.

La propera serà dissabte 17 d’octubre i consistirà en una visita a les colònies tèxtils amb Assumpta Montellà, escriptora i autora del llibre El silenci dels telers.  L’activitat comptarà amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19. El preu de la sortida és de 45 euros, amb dinar inclòs, i les inscripcions ja estan obertes a través del correu electrònic auroralloret@gmail.com.

Aquest mes d’octubre també es faran un taller sobre l’ús de les herbes amb Núria Draper i un concert a la capella dels Sants Metges organitzat conjuntament amb la Confraria de Sant Elm.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, creu que l’Aurora fa una feina molt important i està molt satisfeta que l’entiat hagi complert una dècada i mitja.

Al concert d’aniversari d’aquest dijous hi han assistit més d’una cinquena de persones.

Lloret encén els llums de Nadal 2020

Les novetats d’enguany les trobem a la plaça de la Vila. On hi ha un arbre nou de Nadal format per cubs de colors i un gran paquet de 9 metres quadrats de regal que permet passar-hi per dins.

Lloret, el municipi gironí on han baixat més els delictes entre gener i setembre

Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

Un llibre recull les excavacions fetes durant més de 25 anys a Montbarbat

El jaciment destaca per la seva extensió, de més de 7.000 metres quadrats. Actualment se n’ha excavat només el 23%.
- Publicitat -