18 C
Lloret de Mar

L’Aurora crida a sortir al carrer en defensa del dret a l’avortament arreu del món

L'entitat se suma a una crida internacional i es concentrarà dimecres 28 de setembre, Dia internacional per la despenalització de l’avortament, a la Plaça de la Vila.

Cartells amb reclams feministes, en una manifestació de l'Aurora
Cartells amb reclams feministes, en una manifestació de l'Aurora

Darreres Notícies

L’associació de dones L’Aurora se suma a la lluita per garantir el dret a l’avortament. Per això convoca tothom dimecres que ve, 28 de setembre, Dia internacional per la despenalització de l’avortament, a concentrar-se a la Plaça de la Vila de Lloret.

servicios profesionales jimenez

L’entitat lloretenca s’ha adherit al manifest de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, que s’uneix a la convocatòria internacional en defensa del dret al propi cos. La presidenta de l’Aurora, Maite Rodríguez, argumenta que, arreu del món, hi ha dones que necessiten o que volen avortar que ho acaben fent, estigui o no prohibit pels seus respectius governs. Això suposo un risc per a elles i per això és necessari tenir garantit l’accés a l’avortament.

“En els països on encara no està permès l’avortament o hi ha traves per fer-ho, les dones seguim avortant i això suposa un risc per la vida d’aquestes dones”

Maite Rodríguez

Recordem que el juny passat, la Cort Suprema dels EUA va negar que hi hagués un dret constitucional a accedir a un avortament segur i legal. Per això s’ha fet aquesta crida arreu del món, amb l’objectiu d’aturar l’ofensiva contra el dret a l’avortament, a nord-Amèrica i a la resta de països on és una realitat.

Aquí a Catalunya, la campanya pel dret a l’avortament exigeix al Govern i a les institucions, entre altres coses, que retirin el suport i les aliances amb qualsevol govern del món que no garanteixi els drets de la ciutadania i que es destinin els recursos necessaris per implementar l’educació sexual integral obligatòria, l’accés universal als anticonceptius i l’avortament decidit, informat i de qualitat. I és que les reivindicacions van molt més enllà del dret a l’avortament. En definitiva, diu Maite Rodríguez, el que s’exigeix és el dret a decidir sobre el propi cos.

“Defensem l’avortament, però, en definitiva, és el dret al nostre propi cos, a la nostra pròpia sexualitat i a la nostra pròpia manera de reproduir-nos, o de no reproduir-nos”

Maite Rodríguez

La concentració, a Lloret, serà dimecres 28 de setembre, a les set de la tarda, a la Plaça de la Vila.

spot_img

El + Vist