16.5 C
Lloret de Mar

L’Aurora ha creat un itinerari de dones rellevants de Lloret de Mar i vol que el MOLL l’inclogui

L'entitat farà la presentació avui, a les 19 hores a l'Ajuntament. És el primer acte de l'entitat per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que és demà, 8 de març.

Càndida Masgrau
Càndida Masgrau

Darreres Notícies

L’associació de dones l’Aurora presenta avui l’anomenat Itinerari de Dones rellevants de la vila, amb la voluntat que l’Ajuntament integri aquest recorregut dins del Museu Obert de Lloret (MOLL). Una membre de l’entitat, Conxa Alférez, explica que la intenció és fer un petit reconeixement a dones que han destacat al llarg de la història del municipi, com ara Madama Sicarda, Càndida Masgrau o Àngels Alemany.

Clotilde Rocamora (a la dreta)

La presentació anirà a càrrec de Cesca Mas –també membre de l’Aurora. Començarà a les set de la tarda, a la sala de plens de l’Ajuntament. Cal matisat que avui no es farà l’itinerari, sinó que se’n presentaran els detalls. L’Aurora pretén que sigui l’Ajuntament qui l’inclogui dins de les visites guiades del MOLL.

L’acte inicia la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La diada en si és demà divendres. A les sis de la tarda es llegirà el manifest institucional a la plaça de la Vila, amb l’Ajuntament, l’Aurora, Càritas i les Kellys. Una mica més tard, a les vuit del vespre, s’inaugurarà una exposició artística feta per dones a la Casa de la Cultura.

Els actes de commemoració seguiran a les nou de la nit al Teatre, amb la representació de Shirley Valentine, amb una de les grans actrius catalanes: Mercè Arànega. Es tracta d’un mònoleg que, amb to de comèdia, parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure. L’Aurora dona suport a la representació.

Shirley Valentine (Teatre Goya)

L’argument és el següent: la Shirley és una mestressa de casa de Liverpool, a Anglaterra, que té una relació rutinària amb el seu marit i dos fills que ja han marxat de casa. Un dia, una amiga li fa un regal sorprenent: un bitllet d’avió per marxar, totes dues, quinze dies de vacances a Grècia. La proposta trasbalsa la Shirley, que es pregunta què se n’ha fet d’aquella noia que tenia tants somnis i com és que s’ha convertit en una dona de mitjana edat que beu vi blanc mentre prepara un ou ferrat amb patates fregides pel seu marit.

Cal dir que queden les últimes entrades disponibles per anar a veure Shirley Valentine, demà, a les nou de la nit, al Teatre de Lloret.

De cara a diumenge, continuen els actes amb motiu del 8 de març. De nou a dotze del matí, hi haurà la cursa d’obstacles Unint Forces, que faran el Team Albino i alumnes de l’institut Rocagrossa, a la plaça Germinal Ros. Al mateix lloc i en el mateix horari, es muntaran parades de diferents col•lectius de dones de Lloret de Mar. Tot seguit, a les sales d’assaig del Teatre, Rosa Maria Arrazola, acompanyada al piano de Cristina Rabell, farà un recital de poemes que reflexionen sobre la condició de tot tipus de dones.

Cristina Rabell i Rosa Maria Arrazola (4 lletres)

La jornada acabarà amb un vermut a càrrec de l’Aurora. L’entitat tancarà la commemoració del Dia Internacional de la Dona el 23 de març, amb una excursió a Monells i al Castell de Púbol, que té totes les entrades exhaurides.

spot_img

El + Vist