24.6 C
Lloret de Mar
Colònia de Cal Pons

L’Aurora organitza una visita a tres colònies tèxtils

Són les colònies Vidal, Viladomiu i Cal Pons. La visita es farà aquest dissabte amb Assumpta Montellà, autora del llibre 'El silenci dels telers'.

Colònia de Cal Pons

Darreres Notícies

L’Aurora organitza una excursió aquest dissabte per anar a veure les colònies tèxtils de Vidal, Viladomiu i Cal Pons, a la comarca del Berguedà. I, a més, la sortida comptarà amb l’acompanyament de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà, que farà de guia per recórrer l’itinerari del seu llibre El silenci dels telers.

Al llarg dels 20 quilòmetres del riu Llobregat s’hi van instal·lar fins a 18 colònies tèxtils i l’Aurora en visitarà tres. Seguint el fil d’El Silenci dels telers, i de la mà de la seva autora, començarà coneixent de prop la vida dels obrers a la colònia Vidal, després entrarà a la Torre de l’amo de Viladomiu Nou i, finalment, passejarà pel riu i coneixerà “la Catedral” de les Colònies, amb l’església i els jardins de la colònia Cal Pons.Conxa Alférez explica que la visita permetrà conèixer, sobretot, com vivien les dones d’aquella època.

La sortida és aquest dissabte i el preu de 45 euros inclou el bus, la visita i el dinar. Les places són limitades però encara en queda alguna de disponible. Les persones interessades han de contactar amb l’Aurora al correu [email protected] La sortida seguirà tots els protocols de seguretat per la Covid-19.

spot_img

El + Vist