14.3 C
Lloret de Mar

L’emoció de Neus Dalmau, flamant primer premi Aurora

L'artista sempre s'ha distingit per mantenir una actitud vital en la lluita pels drets de les dones.

L'artista Neus Dalmau.
L'artista Neus Dalmau.

Darreres Notícies

Emocionada, orgullosa i molt agraïda. Així se sent l’artista Neus Dalmau, en rebre el primer Premi Aurora de part de l’associació de dones del mateix nom. L’han impulsat enguany, en el marc del 8M, per reconèixer la tasca de dones o entitats que hagin treballat per millorar la situació del col·lectiu femení a Lloret de Mar.

En aquesta primera edició l’ha rebut Neus Dalmau, qui sempre s’ha distingit per mantenir una actitud vital en la lluita pels drets de les dones. La lloretenca ha recordat la seva implicació en un pacte de ciutat fet un any enrere, per assolir un protocol entre tots els partits polítics per detectar, prevenir i actuar contra abusos per raó de gènere, contra les dones i altres col·lectius de diversitat sexual.

Neus Dalmau
Neus Dalmau

En aquest sentit, Dalmau reclama a l’Ajuntament que posi en marxa l’esmentat protocol per tal d’informar les dones –sobretot les més joves- i lluitar contra les agressions masclistes. La flamant premi Aurora demana a la ciutadania que davant de qualsevol gest o actitud es planti cara i es reaccioni. Assenyala que així es combat el micromasclisme, molt arrelat encara a la nostra societat.

Dalmau rebrà el guardó de mans de l’Aurora aquest dissabte, al Teatre de Lloret. Serà després de la projecció de la pel·lícula “Varda por Agnes”, en el marc del cicle “Cinema i Dona”, organitzat pel Cineclub Adler i la mateixa associació de dones. La cita és el proper dissabte, a les sis de la tarda.

spot_img

El + Vist