17.1 C
Lloret de Mar
La tortuga morta al mar

L’empresa Lloret Water Xtrem troba una tortuga babaua morta al mar, a davant de la platja gran

Es tracta de l'exemplar de tortuga marina més petita i abundant de la mar Mediterrània.

La tortuga morta al mar

Darreres Notícies

L’empresa Lloret Water Xtrem ha trobat aquesta setmana una tortuga morta surant al mar, a davant de la platja gran. Es tracta d’un exemplar de l’espècie babaua, que és la tortuga marina més petita i abundant de la mar Mediterrània.

L’empresa, que de seguida que va veure l’animal va avisar les autoritats corresponents, desconeix de què ha mort. Explica que sovint troba aus també mortes, a causa d’algun ham o plàstic, però és el primer cop que troba una tortuga sense vida. Pere Planas, de Lloret Water Xtrem, explica que “vam veure que el cos estava en descomposició i no la vam tocar”.

L’empresa fa sortides diàries per tal d’albirar dofins, taurons o balenes, a més d’altres altres aus i peixos a les aigües de Lloret. Aquestes sortides reben el nom d’Ecosafaris. A més de gaudir de l’excursió, els clients sempre reben explicacions de la fauna i flora existents, i de la necessitat de tenir-ne cura. Planas assenyala que “cal conscienciar-se, perquè ells han viscut aquí milers d’anys i nosaltres no i els estem deixant el seu hàbitat com una escombraria gegant”. A més, explica que els clients, sobretot estrangers, estan conscienciats i que sovint els ajuden a recollir plàstics del mar.

Lloret Water Xtrem col·labora amb el CRAM o l’associació Cetàcia, amb les quals comparteixen dades i fan xarxa. L’objectiu sempre és tenir cura dels animals que viuen al mar.

spot_img

El + Vist